Het mocht niet zijn²

Geplaatst op Geupdate op

img_5819
Cédric 2e & Hervé 3e met kogel – Foto: Wim Willems

Onder een stralende zon en bij tropische temperaturen vond dag 1 van het Provinciaal kampioenschap plaats te Lebbeke. Traditioneel is de eerste dag van dit kampioenschap de dag waar voor onze mannelijke werpers, kogel en discus op het programma stond. Het werd voor de FEThrowers een mooie dag met 5 werpmedailles, 9 persoonlijke records en een clubrecord, maar het werd ook een dag van “net niet”. U leest er alles over in onderstaand verslagje. Stuk voor stuk zagen we heel beloftevolle prestaties, zo kort na de stage en zo vroeg op het seizoen.

Bij de cadetten was, man in vorm, Cédric Broeckaert wat aan het sukkelen met z’n eerste worpen in het discuswerpen. Beetje last van stress? Hij herpakte zich enigszins en werd met 41m56 nog 5de. daar waar hij in het discuswerpen wat onder de verwachtingen bleef, pakte hij stevig uit in het kogelstoten. Hij stootte 12m99 en stond hiermee tot de laatste ronde aan de leiding, maar dan schudde Joris Willems nog een zeer knappe 13m01 uit zijn mouw. Cédric had de na-beurt en toonde z’n weerbaarheid met nog een stoot van 12m97. Het mocht echter niet zijn… Cédric kan alvast met opgeheven hoofd huiswaarts. Een knappe zilveren medaille en een verpulvering van z’n outdoorrecord tonen aan dat hij prima gestart is dit seizoen. Even de ontgoocheling verwerken en dan weer er vol tegenaan.
Meerkamper
Hervé Decremer (ASVO) verpulverde in dezelfde kogelwedstrijd eveneens zijn PR en bracht het tot 12m80. Een zeer knap resultaat gezien de beperkte kogeltrainingen. Je zag hem groeien in de wedstrijd en werd beloond met brons. Ook op de 100m liep hij met 12″56 nog een PR. Ook hij is dus prima gestart!

Onze 3 scholieren jongens kwamen vandaag samen in actie. Na een prima Paasstage werd dit een eerste test. We kunnen stellen dat hun eerste wedstrijd meer dan OK was zonder echte uitschieters, een mooi begin en goede basis om op verder te werken. Zo zagen we Arnaud De Cremer (ASVO) zowel in het kogelstoten en het discuswerpen zilver veroveren. Zijn discus was eerder wisselvallig en moeizaam met o.a. een verre nulworp. Uiteindelijk liet hij als beste 42m58 opmeten. Met de kogel verbeterde hij zijn outdoor PR tot 15m08 en stond hiermee ook geruime tijd aan de leiding tot z’n concurrent even ver stootte maar wel een betere 2de beste worp had. Weg tittel maar wel nog een knappe 2de plaats en een nieuw ASVO-clubrecord.
Ook eerstejaars Andreas De Lathauwer had het moeilijk in het discuswerpen. Zijn opwarming verliep misschien iets te vlot? Tijdens de wedstrijd liet hij wel z’n mentale kracht zien en kon nog een 5de plaats, met 39m15, uit de brand slepen. Sowieso zitten hier nog wel wat extra meters aan te komen… Met de kogel stootte hij 12m17 en strandde op een ondankbare 4de plaats. Nieuwe records zijn gezet en zullen ongetwijfeld de volgende weken nog heel wat scherper gesteld worden.
Ook
Levi Denolf nam beide werpnummers voor z’n rekening, al was dit bij het kogelstoten echt een “last minute” beslissing. Gelukkig maar want hij verbeterde z’n PR heel knap tot 9m44 en kon ze de laatste finaleplaats bemachtigen (8ste). In het discuswerpen, eerder op de dag, verbrak hij ook al zijn PR en werd 13de met 23m52. De gedrevenheid waarmee Levi z’n trainingen afwerkt, is een voorbeeld voor velen. Vroeg of laat zal hij hier zeker voor beloond worden. 

Eerstejaars junior Leander Casteels werd de aangename verrassing van dit PK. Hij moest voor het eerst aan de bak met 6kg in het kogelstoten en 1,750kg in het discuswerpen. In beide nummers deed hij het qua afstand beter dan vorig jaar (met het lichtere gewicht). Zeer knappe prestaties dus, die beloond werden met een bronzen medaille in het kogelstoten (12m18) en een 5de plaats in het discuswerpen (33m85).

Tot slot vermelden we hier graag nog enkele straffe prestaties:
Annelien Beelaert wierp met de speer 39m02, een knap nieuw PR en provinciaal kampioen bij de juniores.
Nina Denolf werd zowel in het verspringen (5m38 – PR) als op de 100m horden (15″34 – PR) knap 2de.
Lien Rubbrecht zagen we 2de worden op de 100m horden (17″42) en 8ste met de speer (25m87).
Hanne Maudens kwam met haar speer tot 33m95 (8ste).

Volledige uitslag.

img_5820
Annelien Beelaert
img_5818
Nina Denolf
img_5833
Leander Casteels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s