Paasstage 2017

Geplaatst op Geupdate op

logo Hotel AcquamarinaZaterdag 1 april vertrekt een kleine groep VS-atleten op Paasstage naar Rimini (ITA). Onder hen ook 6 FEThrowers: Trainer Filip en atleten Myrthe Van der Borght, Caro Van Den Abbeele, Pieter VandenborneLien Rubbrecht & Hanne Maudens. Wie hun avonturen wil volgen kan hieronder dagelijks een verslagje vinden en een link naar ons fotoalbum. Op zaterdag 8 april, na een weekje goed trainen, komen we terug.

Fotoalbum Paasstage te Rimini.

.
Dag 1 – 01/04: Heenreis Lede – Rimini.
DSC_0009Om 2u45 werd er verzameld zodat we ten laatste om 3u konden vertrekken. Iedereen was zeer stipt aanwezig en om 5 voor 3 waren we weg… De bijna 1300 km durende busreis verliep zeer vlot. Chauffeurs Yves & Filip wisselden elkaar om de 3 à 4u af, waardoor de stops kort werden gehouden en we rond 16u onze bestemming reeds bereikten. De groep die een dag eerder in Charleroi het vliegtuig nam, stond ons al op te wachten aan het hotel. Hun verplaatsing verliep wat stressvoller. Zo haalden ze door het drukke verkeer maar net hun vlucht en bracht het nemen van de trein tussen Bologna en Rimini ook de nodige stress met zich mee. Uiteindelijk is iedereen goed ter plaatse geraakt en kon de stage beginnen. Morgen staan er alvast 2 trainingen op het programma.  Natuurlijk wordt er ook wat tijd vrijgemaakt om naar de finale van de ronde van Vlaanderen te kunnen kijken .

Dag 2 – 02/04: Techniek kogel, ver en looptechniek.
DSC_0097In de voormiddag werd er vooral op techniek getraind. Myrthe nam de kogel ter hand terwijl Hanne VdC, Lien, Caro en Pieter zich konden uitleven in de zandbak. Als opwarming kregen ze eerst nog wat looptechniek te verwerken.
Zondagnamiddag zijn er geen pistes open en trokken we naar het strand. Als alternatieve training werd er een pittig wedstrijdje baseball gespeeld. Team Filip (Dorien, Myrthe, Caro en Reindert) trok aan het langste eind en won met 15-5 cijfers van Team Pieter (Yves, Andrea, Hanne VdC en Lien). Na de strandtraining en een heerlijk ijsje trokken we richting hotel om er de laatste kilometers van de ronde van Vlaanderen te bekijken.

Dag 3 – 03/04: Snelheid- en techniektrainingen.
IMG_6059
Onze meerkampers (Hanne M, Hanne VdC, Lien en Pieter) kregen deze voormiddag wat kracht en stabilisatie gevold door een stevige snelheidstraining. Myrthe en Caro mochten zich uitleven met de discus. Caro heeft duidelijk gevoel voor het discuswerpen. Het was slechts haar 2de discustraining en ze liet al onmiddellijk enkele zeer mooie standworpen zien.
Na de middag trokken we opnieuw richting Santarcangelo. Caro en Hanne VdC leefden zich uit op de horden terwijl de andere atleten richting kogelstand trokken. Hetgeen de trainers daar te zien kregen belooft veel goeds voor de komende wedstrijdperiode. Terug in het hotel werd er eerst nog eens in het (koude) zwembad gedoken alvorens te gaan douchen en zich klaar te maken voor het avondeten.
Door een probleem met “de wifi” konden er vandaag geen foto’s  online gezet worden maar dat wordt morgen hopelijk goed gemaakt.

Dag 4 – 04/04: Snelheid-, kracht- en techniektrainingen.
DSC_0273Myrthe, Caro en Hanne VdC begonnen de dag met hordenlenigheid, snelheid en reactieoefeningen. Hanne M, Lien en Pieter trokken naar de speerstand voor een techniektraining. Beide groepen werkten een heel goede training af.
Het dagelijks rustmomentje na het middagmaal werd deze keer niet op de kamers gehouden maar op het strand. Het was er immers het ideale weer voor!
Er werd in de namiddag niet alleen gezweet op het strand maar ook op de piste. Hanne M, Hanne VdC en Lien werkten een krachttraining af en Myrthe, Caro en Pieter scherpten hun techniek in het discuswerpen nog wat aan.

Dag 5 – 05/04: Medecine bal en techniektraining.
17820532_10210007233330851_1812833190_oDe stage is halverwege en er werd in de voormiddag nog eens flink getraind. Myrthe, Caro, Hanne VdC, Pieter en Reindert werkten een stevige training af met de medecine bal. Ondertussen kwamen Hanne M en Lien in actie met de kogel. Beiden lieten ze enkele mooie worpen zien. Hanne slaagde er zelfs in haar trainingsrecord, van eerder deze week, te verbeteren tot 12m60. Na een half uurtje kogel trokken we naar de piste waar Myrthe, Caro en Reindert de medecine bal training verder afwerkten en de andere nog een stevige looptraining kregen voorgeschoteld. Tijdens hun 150m sprints en de 500m tempo’s werden onze atleten stevig aangemoedigd door Elias en Aaron. Hun “KOMAAAAAN” gaf iedereen alvast wat extra energie!
In de namiddag kregen de atleten rust en werd er richting Rimini getrokken voor een stadsbezoek. Naast wat rond slenteren in de straten kon een “gelato” natuurlijk niet ontbreken.

Dag 6 – 06/04: Techniektrainingen en kracht.
DSC_0888Vandaag was het weer wat minder, we kregen juist voor de middag zelfs wat regendruppels te verwerken. Bij het discuswerpen en kogelstoten kreeg Myrthe het gezelschap van Caro en Hanne VdC. Caro heeft wat last aan haar scheenbeen en slaat de spring- en looptrainingen voorlopig over. Hanne had nog eens zin om met de discus te werpen en sloot deze voormiddag aan bij onze groep. Technisch is er wel nog wat werk maar Myrthe begint stilaan haar draai terug te vinden (na enkele weken rust door ontsteking in de knieën) en ook haar nieuwe discus begint te vliegen, ver te vliegen. De kogeltraining viel letterlijk en figuurlijk wat in’t water door de plotse weersverandering. De meerkamp(st)ers trokken naar de hoogspringstand, waar er ook goed getraind werd. Hanne M, Lien en Pieter lieten er alvast enkele mooie sprongen zien.
Na de middag doken Myrthe, Caro en Filip het “powerkot” binnen. Myrthe werkte haar training vlotjes af en slaagde er zelfs in een nieuw PR in het bankduwen neer te zetten. Bij gebrek aan Olympische schijven van 1 en 2kg stopten we bij 50kg, al zat er zeker nog wat extra in haar armen 🙂 . Caro kreeg een eerste krachtinitiatie en nam de verschillende technieken goed op. Ondertussen werd er op de piste onder een stralende zon stevig gespurt, op het programma o.a. 2x 4x200m. De training van Myrthe en Caro, die het gezelschap kregen van o.a. Pieter en Lien, werd afgesloten met enkele boxsprongen. Na zo’n zware training deed een duik in het zwembad extra veel deugd… Jammer genoeg komen we tot het besef dat we morgen al aan onze laatste trainingsdag beginnen! 😦

Dag 7 – 07/04: Techniektrainingen en testjes.
IMG_6456Naar jaarlijkse gewoonte worden er op de laatste stagedag enkele worpen opgemeten. In de voormiddag mochten Myrthe en Caro eens voluit gaan in het kogelstoten. Het resultaat was zeer bevredigend: (tussen haakjes het resultaat van vorig jaar)
Myrthe => Achterwaarts 14m75 (13m86) – Voorwaarts 13m25 (12m64) – Stand 12m66 (12m44) – Glij 13m54 (12m81)
Filip => Achterwaarts 15m41 (15m26) – Voorwaarts 13m75 (13m72) – Stand 14m17 (14m16) – Glij 14m75 (14m88)
Caro =>  Achterwaarts 12m68 – Voorwaarts 12m72 – Stand 8m17 – Glij 8m70
Op de piste werd er onder een stralende zon nog een pittige hordentraining afgewerkt. Het was de laatste zware training voor onze meerkamp(st)ers.
Als laatste training werkten Hanne M, Hanne Vdc, Lien en Pieter een speertraining af. Er zat duidelijk nog wat energie in de tank! Myrthe en Caro mochten nog eens met de discus uitpakken. De echt verre worpen van de voorbije dagen kwamen er niet meer uit en dat zorgde voor wat frustraties. Toch waren de testjes t.o.v. vorig jaar een stuk beter:
Myrthe => stand 32m05 (29m57) – draai 35m02 (29m70)
Filip => stand 35m93 (35m67) – draai 40m37 (40m66)
Caro => stand 17m25 – draai 20m54
Het werd super stage waar stevige trainingen afgewiseld werden met het nodige plezier. Zowel de begeleiding als de atleten kunnen heel tevreden terugblikken op een schitterende week!

Dag 8 – 08/04: Terugreis Rimini – Lede
Vermoedelijk vertrek- en aankomstuur: 3u – 17u.

Fotoalbum Paasstage te Rimini.

 

Toen we vorig jaar op stage waren, nam ons hotel een promofilmpje op. Zo zien we o.a. Filip in actie met de discus 🙂 .Hotel AcquaMarina wil zo de mogelijkheden om als atletiekclub op stage te komen in de kijker zetten. Je krijgt een mooi beeld van de nabije accommodaties… veel kijkplezier!

Promofilm hotel AcquaMarina te Igea Marina (Rimini).

.

.

2 gedachten over “Paasstage 2017

  Yves Van Dyck zei:
  2 april 2017 om 20:05

  Voor de neutrale lezer hierbij enige nuance bij het dagverslag dat volgens ons nogal eenzijdig werd opgesteld.
  De puntenstand van de baseball-wedstrijd kan inderdaad niet ontkend worden. Cijfers liegen niet en we feliciteren de winnaars van ganser harte.
  Anderzijds moet er tijdens een stage vooral op techniek gewerkt worden en daar was het verschil duidelijk in het voordeel van de andere(= onze) ploeg. De positie, armbeweging en timing werden tot in de puntjes verzorgd. Jammer genoeg leidde dit niet tot het verhoopte resultaat. De tegenpartij won voornamelijk punten met afgeweken ballen, of door perfect geslagen ballen uit de lucht te plukken (hun vangtechniek staat wél op punt).
  Tot slot: in een gemoedelijke debriefing werden de punten besproken en de strijdbijl begraven.

  Geliked door 1 persoon

  Dorien zei:
  2 april 2017 om 20:26

  Werpen en op een balletje slaan zijn toch wel degelijk 2 andere technieken… gelukkig vullen we elkaar ook in het baseball perfect aan… Het was heel fijn en de kinderen hebben goed kunnen ravotten in de zee en het zand!! ❤

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s