Open BK studenten

Geplaatst op Geupdate op

IMG_1564
Phebe & Myrthe

Heel wat volk op het BK studenten en de cup J. Humbert op 1 mei te Oordegem. Jammer dat de weergoden ons qua temperatuur nog niet gunstig gezind zijn geweest. Zo was het net als tijdens het PK-weekend weer veel te koud voor topprestaties. Hieronder kan u alvast een kort overzicht vinden van de resultaten van onze atleten.


We beginnen deze keer bij onze seniores dames in het kogelstoten. Daar zagen we Thalia Deleener en Lien Rubbrecht in actie. Beide werkten niet hun beste wedstrijd af en weten dat er nog heel wat ruimte voor verbetering aanwezig is. Thalia stootte 8m29 en Lien 9m58. Lien trok ook nog de spikes aan voor een 100m horden (16″76). Thalia kwam zelfs nog 2x in actie. Eerst liep ze de 100m in 13″82 en daarna realiseerde ze 1m32 in het hoogspringen.

Scholiere Myrthe Van der Borght kwam, gezien de omstandigheden en een “zwaar” weekend, tot degelijke prestaties. Met de kogel liet ze 14m65 opmeten en met de discus 35m20. In het discuswerpen werd het nog een mooie strijd met juniore Phebe Vanderstraeten die een PR wierp en haar nieuwe bestwaarde op 33m65 bracht. Als Phebe zo blijft verder werken, zullen we hier nog regelmatig over PR-verbeteringen kunnen schrijven. Ook Caro Van den Abbeele kwam met de discus in actie. Zij kende echter wat pech in de afwerking en gooide 3x ongeldig. Caro is nog maar enkele maanden aan’t werpen en dan kan dit natuurlijk al eens gebeuren.

Ook Sven Vereecken was niet helemaal tevreden over z’n wedstrijd. In het speerwerpen kwam hij tot een matige 41m85 maar in het kogelstoten (voor het eerst met 7,260kg) werd het een knappe 10m29.

Tot slot vermelden we nog graag de prestaties van scholier Pieter Vandenborne en cadet Levi Denolf in het polsstokspringen. Zij klaarden respectievelijk 2m83 en 2m63. Ook Hanne Maudens kwam vandaag in actie. Zij liep een prima hordenwedstrijd in 14″52. Jammer van die knal tegen de voorlaatste horde, hier zat een toptijd in! Het speerwerpen werd een wedstrijd om snel te vergeten want met 34m08 bleef ze een heel stuk onder haar mogelijkheden.

Volledige uitslag.

.

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s