Paasstage te Rimini.

Geplaatst op Geupdate op

Zaterdag 26 maart vertrekt een kleine groep VS-atleten op Paasstage naar Rimini (ITA). Onder hen ook 5 FEThrowers: Trainer Filip en atleten MyrtheYannick, Pieter & Hanne. Wie hun avonturen en uiteraard ook die van de andere atleten wil volgen kan hieronder een link vinden naar ons stagefotoalbum. Op zaterdag 2 april, na een weekje goed trainen, komen we terug.

Deze pagina en dit fotoalbum zal regelmatig wordt aangevuld gedurende de stage.

Dag 1 – 26/03: Heenreis Lede – Rimini.
Stip om 3u ’s nachts en goed volgeladen vertrokken we met het busje richting Rimini. Na een vlotte tocht en enkele tussenstops kwamen we rond 16u30 in Igea Marina, een dorpje naast Rimini, aan. Ondertussen vloog de andere helft van onze groep via Ryanair van Charleroi naar Bologna en reisde dan door met de trein. Rond 18u30 was iedereen ter plaatse in Hotel Acquamarina en kon onze stage beginnen.

Dag 2 – 27/03: Techniek- & strandtraining.
Paaszondag, enkel de minst uitgeruste piste in de buurt was open en dan ook nog enkel in de voormiddag. Er zijn er nog 2 op minder dan 15′ rijden :-). Geen probleem want het belangrijkste voor vandaag was aanwezig, een kogel- en verspringstand. Myrthe en Yannick lieten heel mooie dingen zien op hun eertse training met de kogel. Was het de zon, de aangename temperatuur, de locatie… ik weet het niet maar het laat het beste verhopen. Ondertussen konden onze meerkampers zich uitleven in’t  verspringen.
Na een heus Paasbuffet en de nodige middagrust trokken we met z’n allen naar het strand voor een duurloopje en een heuse strandtraining. Eentje zoals enkel Stefaan ze geeft ;-).

Dag 3 – 28/03: Snelheid- en techniektraining.
Vandaag stond er in de voormiddag hordenlenigheid en snelheid op het programma van de werpers. de rest van de groep werkte een volledige hordentraining af.
De namiddag stond volledig in het teken van werpen. Er was keuze uit discus en speer. De Yannick, Lars, Niels, Pieter en Myrthe kwamen in actie in de discusring en Hanne, Reindert, Valerie en Tine gooiden met de speer.
Voor we terug naar het hotel reden bezochten we eerst nog het oude dorpje Santarcangelo di Romagna. De ijsjes waren er alvast super lekker ;-).

Dag 4 – 29/03: Medecinebal- en techniektraining.
Op het programma van dag vier was er enkel in de voormiddag een training gepland. Tijdig vertrekken naar de piste was de boodschap want we hebben al mogen ondervinden dat het er druk kan zijn. Eens de bocht met de hoogspringmat ingepalmd werkten de meerkampers een hoogspringtraining af en de andere groep deed er hun medecinebaltraining.
Na het middageten werd er onmiddellijk vertrokken richting San Marino. De rit duurde slechts 45 minuten en door o.a. de prachtige uitzichten meer dan de moeite waard. De Republiek San Marino, is een staat gesitueerd op het Apennijns Schiereiland aan de oostelijke kant van de Apennijnen. Het is een enclave omringd door Italië. Het land is iets groter dan 61 km² en heeft een bevolking van ruim 30.000 inwoners. (Wikipedia 😉 )

Dag 5 – 30/03: Techniektrainingen.
Onze meerkampgroep kreeg in de voormiddag een frequentie- en looptraining voorgeschoteld. Myrthe en Yannick mochten nog eens wat discussen gooien. Tijdens deze trainingen kwam onze hotelbaas Gianni een heuse promofilm opnemen. Hiermee wil hij de mogelijkheid tot atletiekstages in zijn hotel wat extra in de kijker zetten op zijn website.
Na de middag was er veel volk aan de kogelstand. Op Valerie en Tine na, die een verspringtraining afwerkten bij Stefaan, kwam iedereen in actie met de kogel.

Dag 6 – 31/03: De Rimini-cup & techniektrainingen.
Myrthe en Yannick kregen in de voormiddag een snelheidstraining en een korte powerinitiatie met enkele nieuwe oefeningen. De meerkampers werkten in het hoogspringen de Rimini-cup af. Een onderling wedstrijdje op basis van PR’s met Pieter als winnaar voor de jarige Valerie!
Na de middag was er keuze uit 3 werpnummers: kogel, discus en speer. Iedereen kon naar keuze 1 of 2 nummers extra bijschaven. Naast enkele zeer knappe worpen zagen we op’t einde van de training toch ook de eerste tekenen van vermoeidheid.
’s avonds vierden we de 16de verjaardag van Valerie. De hotelkok zorgde voor een reuze verjaardagstaart met heel veel slagroom (zie foto’s 😉 ). Ondertussen sleurde Gianni een muziekinstallatie de refter binnen en begon een feestje te bouwen.

Dag 7 – 01/04: Techniektrainingen en testjes.
Laatste dag 😦 . De meerkampers kregen startblokken en hordenstarts op het programma en onze werpers testjes met de kogel. De testjes vorig jaar vielen wat tegen, dit jaar was het tegendeel waar. Zowel Myrthe als Yannick gingen er nog eens vol voor en realiseerden een knappe reeks aan’t einde van hun stage!
Myrthe: achterwaarts 13m86 – voorwaarts 12m64 – stand 12m44 – glij 12m81
Yannick: achterwaarts 14m06 – voorwaarts 12m85 – stand 10m13 – glij 10m88
Filip: achterwaarts 15m26 – voorwaarts 13m72 – stand 14m16 – glij 14m88
In de namiddag stonden er nog enkele sprinttesten (120m – 150m) op’t programma voor de meerkampers en discus voor de werpers. Net als bij kogel deze morgen werd er nog eens goed getraind en waren de testresultaten zeer hoopvol voor het komende seizoen.
Myrthe: stand 29m57 – draai 29m70 – Afrikaans 30m40
Yannick: stand 28m97 – draai 31m32
Filip: stand 35m67 – draai 40m66
Mooi einde van zeer geslaagde stage!

Dag 8 – 02/04: Terugreis Rimini – Lede.
Vermoedelijk vertrek- en aankomstuur: 3u – 17u.

Fotoalbum Paasstage te Rimini.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s