Wat een comeback!

Geplaatst op Geupdate op

20160423
Podium discus met Frederik & Filip – Foto: Ronny Coene

Dag 1 van de Provinciale kampioenschappen (23/04) zit er op. Het waren de jongens/mannen die in het kogelstoten en discuswerpen het beste van zichzelf mochten geven. 10 atleten die regelmatig met onze groep meetrainen kwamen in actie vandaag. In totaal zorgden ze voor 6 medailles waarvan 3 in het kogelstoten en discuswerpen. Samen met enkele PR’s kunnen we terugblikken op een geslaagde dag. Hieronder kan je een kort verslag vinden.

Sven Vereecken (JUN) mocht de spits afbijten in het kogelstoten. Sven werd 5de met een PR van 10m91. Jammer van 2 verre nulworpen want die volstonden wellicht voor de derde plaats! In het discuswerpen behaalde hij later op de middag nog een 7de plaats met 30m71, een nieuw PR met de 1,750kg discus.

Bij de scholieren zagen we een gestresseerde Yannick Van de Perre. Na een wat mindere worp sloopte hij de 30m om uiteindelijk de stress van zich af te gooien met een nieuw PR in het discuswerpen van 32m45 (7de). In het kogelstoten had hij als diabetespatiënt last van een te lage suikerspiegel en bleef hierdoor wat onder de verwachtingen met 10m25 (7de). Toch mooie stijgende prestaties met 2 outdoor PR’s.
Eerstejaars meerkamper Pieter Vandenborne stootte de 5kg kogel 9m31 (PR) ver en werd hiermee 11de. Pieter behaalde eerder op de dag al een 7de plaats in het hoogspringen met 1m55.

Eerstejaars cadet Arne Duerinckx kwam eens testen in het kogelstoten want zal dit waarschijnlijk op de interclub voor zijn rekening moeten nemen. Arne werd 13de met 8m68 en liet zien dat er nog heel wat (centi)meters bij kunnen. Op de 100m werd hij 7de in zijn reeks met 13″93.

Nu is het de beurt aan de “oude” mannen. In het kogelstoten zagen we master Filip Eeckhout bij de seniors 15m00 stoten en de 2de plaats behalen. Na een lange namiddag waar coachen en zelf deelnemen niet altijd even gemakkelijk zijn, kwam hij nog in actie in het discuswerpen. Hij begon degelijk met 40m en gooide worp na worp wat verder om in zijn allerlaatste poging 42m46 te realiseren en zo in extremis nog de 3de plaats te bemachtigen.
Maar wat moeten we dan zeggen van Frederik Eeckhout? Meer dan 2 jaar had hij geen discus vast en slechts 4 discustrainingen later zorgde hij al voor de verrassing. Enkele zeer mooie worpen met als beste 43m83, leverde hem een welverdiende 2de plaats op! De 2 broers samen op het discuspodium, super!

Tot slot vermelden we hier graag ook nog enkele andere prestaties van atleten uit onze groep. Seniore Inge Nys behaalde een mooie 4de plaats in’t hinkstapspringen met 10m55, slechts 5cm van brons. Annelien Beelaert (SCH) wierp zich met de speer naar brons met een nieuw PR van 35m05. Ook de zusjes Maudens waren van de partij in het speerwerpen. Hanne werd Provinciaal kampioen bij de juniores met 39m09. Eerder op de dag had ze al zilver gewonnen op de 100m horden in een nieuw PR van 14″89. Zus Lore ontsnapte even aan de studieboeken en behaalde een 5de plaats in het speerwerpen bij de seniores met 30m89.

Volledige uitslag PK dag 1 te Gent.

Morgen deel 2 met onze meisjes in actie op kogel en discus. Hopelijk zijn de weergoden ons wat gunstig gezind want ook dan zijn er enkele mooie prestaties te verwachten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s