BAM!

Geplaatst op Geupdate op

20160424a
Myrthe & Phebe

Dag 2 (24/04) van de Provinciale kampioenschappen kondigde zich spannend en vol verwachtingen aan. Welk weer zouden we krijgen, wat met het duel tussen Phebe en Annelien in het discuswerpen, zou Myrthe naast de kogel ook het discuswerpen naar zich toe kunnen trekken… Allemaal vragen waarop u hieronder het antwoord kan vinden. U ziet het, het waren deze keer de meisjes/dames die in het kogelstoten en discuswerpen alle aandacht naar zich toe trokken.

 

Myrthe Van der Borght (CAD) mocht de spits afbijten in het discuswerpen en deed dat vanaf de eerste worp met bravoure, 30m64 en een nieuw PR! Toch vond ze dit nog niet voldoende en na enkele mindere worpen pakte ze uit met 32m98, een dik PR en goud! Dit was een ideale opwarmer voor het kogelstoten, haar beste nummer. Daar pakte ze uit met als verste stoot 13m29, opnieuw een PR en CR. De dubbel was een feit!

Op hetzelfde moment dat de cadetten aan’t kogelstoten waren, was er het discuswerpen bij de scholieren meisjes. Tweedejaars Phebe Vanderstraeten en eerstejaars Annelien Beelaert streden er mee voor de medailles. Annelien had een wat mindere dag en werd 4de met 28m28. Wanneer ze op niveau zou gepresteerd hebben, had ze waarschijnlijk op het podium gestaan.
Phebe daarentegen was wel in goede doen en pakte bij haar eerste worp onmiddellijk uit met 29m84. Een afstand waarmee ze tot en met de 4de poding op 1 had gestaan. Uiteindelijk werd ze nog heel knap 3de. Een plaats die ze in het kogelstoten herhaalde met een afstand van 11m26. Wat bij haar kogel vooral opviel was de regelmaat van 11m+ worpen.

Tot slot nog enkele prestaties van atleten uit onze groep maar dan niet met de kogel of discus. In het hoogspringen zagen we meerkampster Hanne Mauden met 1m67 de titel pakken bij de juniores. Scholier Pieter Vandenborne waagde zich als meerkamper aan’t polsstokspringen en werd 4de met 2m60. Sven Vereencken kon tevreden terugblikken op het speerwerpen waar hij 46m22 realiseerde en zo de 3de plaats kon bemachtigen.

Met in het kogelstoten en discuswerpen 2x goud, 2x zilver en 3x brons kunnen de FEThrowers terugkijken op een geslaagd weekend!

Dikke proficiat allemaal!

Volledige uitslag PK dag 2 te Sint Niklaas.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s