BK werpvijfkamp

Geplaatst op Geupdate op

DSCN8028
Andy – Filip – Davy

In Sint Niklaas vond vandaag het Belgisch kampioenschap werpvijfkamp voor masters plaats. Na de beker van Vlaanderen en het Belgisch kampioenschap, de derde week op rij een belangrijke afspraak voor de werpende masters. Voor VS kwamen 3 atleten in actie! Andy De Coster (M40), Davy Uyttenhove (M35) en Filip Eeckhout (M35) waren klaar om achtereenvolgens uit te pakken met de hamer (7kg260), de kogel (7kg260), de discus (2kg), de speer (800g) en het gewicht (15kg880). En of ze er klaar voor waren, alle behaalden ze een medaille. Hieronder kan u hun resultaten nalezen.

Bij de M35 zat Filip al vanaf de eerste proef, het hamerslingeren, onmiddellijk op schema voor een super vijfkamp (42m28) … tot hij zich in zijn 3de en laatste poging blesseerde aan de rechter hamstring. Gelukkig kon hij zijn meerkamp verder afwerken, al was de hinder vrij groot :-(. Getuige zijn de ondermaatse prestaties bij het kogelstoten (14m35), het discuswerpen (39m30) en het gewichtwerpen (11m94). Gelukkig was er nog een lichtpuntje in het speerwerpen met 38m05. Met deze resultaten won hij overtuigend de Belgische titel en realiseerde hij een puntentotaal van 3010 punten, 16 puntjes tekort voor een PR of CR. Wat een gemiste kans …

In dezelfde categorie zagen we Davy het goed doen. Als allrounder realiseerde hij zeer degelijke prestaties. Zo kwam hij tot 26m18 met de hamer, 10m30 met de kogel, 28m32 met de discus, 41m35 met de speer en 8m57 met het gewicht. Zijn puntentotaal was 2120 punten, goed voor de 2de plaats.

Tot slot was er speerwerper Andy bij de M40. Andy streed tot de laatste proef voor zilver. Uiteindelijk moest hij, met slecht 48 punten verschil, tevreden zijn met brons (2404 punten). Jammer van z’n offday in’t speerwerpen (45m58) anders was de 2de plaats voor hem geweest. Zijn andere resultaten: 23m64 met de hamer, 10m82 met de kogel, 28m02 met de discus en 8m93 met het gewicht.

Proficiat mannen met jullie goud, zilver en brons!

Volledige uitslag

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s