Eerste keer, goede keer

Geplaatst op Geupdate op

13499687_10208083756584888_390505301_o
Ruben Heirman

Vandaag trok Ruben Heirman richting Eeklo voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen, het PK hamer- en gewichtwerpen. De laatste tijd trainde Ruben op een laag pitje, eerst had hij het druk met zijn stage en daarna met de examens. Deze wedstrijd diende dan ook om te kijken wat hij nog kon na de examens. Uiteraard moest het einde van de examens goed gevierd worden en dat deed hij de dag voor de wedstrijd.

De meeting begon met het kogelstoten. De eerste worpen waren op z’n zachtst uitgedrukt teleurstellend. Hij evolueerde tijdens de wedstrijd, maar met 10m50 was Ruben niet tevreden met deze tegenvallende prestatie.

Na het kogelstoten werd hij direct verwacht bij het gewichtwerpen. Hij heeft één keer ingeworpen en zag het meteen zitten. Elke beurt verbeterde hij zijn prestatie en dat werkte zeer motiverend. Uiteindelijk wierp hij het gewicht 7m50 ver en bemachtigde hij de bronzen medaille.

Hierna trok hij naar de discusstand die er nat bijlag wat niet evident is om in te werpen. Hij had wat problemen om de discus plat te krijgen, maar wierp toch nog 30m06 ver wat in de buurt komt van zijn persoonlijk record.

Vooraleer Ruben aan het hamerslingeren kon beginnen, moest hij een lange tijd wachten in de kou. Hij deed er alles aan om zich warm te houden, maar dat lukte niet zo goed. Met een afstand van 16m88 was hij tevreden over zijn resultaat. Het was de eerste keer dat hij met een hamer van 7kg260 gooide waardoor er dus nog veel progressie gemaakt kan worden.

Ruben raakte maar traag in vorm, maar hij leverde enkele mooie prestaties met als hoogtepunt zijn bronzen medaille.

Uitslag Eeklo

Reporter ter plaatse, Ruben Heirman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s