Marathonmeeting

Geplaatst op

2016_06_05_259
Filip Eeckhout

2de Kerstdag is jaarlijks een hoogdag voor de indooratletiek. Allé, hoogdag? Een marathonwedstrijd die om 11u startte en pas ’s avonds laat, na bijna 2u vertraging, eindigde is verre van ideaal voor atleten… Het lange wachten tussen 2 beurten in een kampnummer werkt alles behalve prestatiebevorderend. Van de 5 FEThrowers die vandaag in actie kwamen presteerden de meesten onder niveau. Of het de drukte was, de kroketten van de voorbije dagen die nog op de maag lagen, vermoeidheid of … is niet duidelijk. Volgende keer beter!

Scholiere Myrthe Van der Borght mocht als eerste de ring betreden. Waar ze vorige week nog uitpakte met een schitterende 14m49 (7de aller tijden) stelde ze nu wat teleur met een voor haar matige 13m59. Op een dikke opwarmingsworp na, vond ze nooit het juiste gevoel.

Na de middag wou scholier en meerkamper Pieter Vandenborne zijn vorm in het kogelstoten een testen. Door het uitlopen van de vorige kogelwedstrijd (59! cadetten jongens) kon hij slechts één worp afwerken en moest daarna naar het polsstokspringen (2m81). Tot frustratie werd het een mislukte worp, wat resulteerde in slechts 7m79. Volgende keer komt die 10+ er wel uit, Pieter!

In afwachting van de juniors en seniors dames dat als laatste kogelnummer op het programma stond nam trainer en master Filip Eeckhout ook de kogel op. Tot z’n grote verrassing zat er nog wat “dash” op z’n worpen na het lange wachten. Het resulteerde in een mooie reeks van 5 +15m worpen met als beste 15m60, goed voor een evenaring van het clubrecord bij de masters.

Eerste jaars juniore Phebe Vanderstraeten mocht/moest voor het eerste aantreden met de 4kg kogel. Haar 9m81 was zeker niet slecht voor een eerste wedstrijd, al hadden we stiekem gehoopt om de kaap van de 10m te halen. Op training heeft ze al laten zien dat dit er snel zit aan te komen! Mooi doel voor op het PK! In dezelfde wedstrijd kwam ook eerste jaars senior Hanne Maudens in actie. Onze topmeerkampster stelde echter wat teleur, het aanglijden verliep niet zoals gehoopt en ze kon met 11m29 niet laten zien tot wat ze werkelijk in staat is. De verre standworpen tijdens de opwarming en prima trainingen de laatste weken doen ons echter niet panikeren! Haar snelheid zit alvast super want eerder op de dag knalde ze op de 60m naar een dik nieuw PR van 7″80.

Volledige uitslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s