Hoopvol PK indoor!

Geplaatst op Geupdate op

201670108
Myrthe Van der Borght

Vandaag stonden 5 FEThrowers in de kogelring tijdens het Provinciaal kampioenschap te Gent. Het doet deugd te constateren dat iedereen op niveau presteerde, zo werden er 3 persoonlijke records verbeterd en kwamen we huiswaarts met van elke kleur een werpmedaille. Ook onze meerkampers deden het prima. Een verslag met alle prestaies kan u hieronder terugvinden.

Eerstejaars scholiere Myrthe Van der Borght mocht als eerste werpster aantreden. Na een heel goede opwarming begon ze wat aarzelend aan haar wedstrijd, om dan in haar 3de poging uit te pakken met een degelijke 14m14. Dit was ruim voldoende voor de 1ste plaats maar vooral hoopgevend, want er is nog heel wat marge mits een betere technische uitvoering!

Nog een eerstejaars maar dan bij de juniors, Phebe Vanderstraeten, kwam als 2de FEThrower aan de beurt. Ook Phebe’s opwarming was prima waardoor we dachten dat ze de 10m grens vandaag sowieso ging slopen. Wat dacht je? 9m98, een mooi PR, een 6de plaats en slechts 2cm te kort… Volgende week op de VS-indoormeeting gaat die 10m eraan!

Bij de juniors mannen zagen we nieuwkomer Thibo de Windt en Sven Vereecken aantreden. Beiden deden het voortreffelijk en stootten een nieuw PR. Sven liet de studieboeken even aan de kant en werd heel knap 2de met 12m04, voor het eerst voorbij de 12m met de 6kg kogel! Ook Thibo doorstond knap z’n allereerste wedstrijd ooit. Hij sloot zich pas in oktober aan en heeft dus nog heel wat technische achterstand. Zijn 9m86 (6kg) en een ondankbare 4de plaats zijn alvast een mooi begin.

Laatste werper in de kogel was master Filip Eeckhout. Ondanks een mooie 3de plaats en dito afstand (15m34) was hij niet echt tevreden. De verre worpen tijdens de opwarming konden niet verzilverd worden. Binnen 3 weken, op’t Vlaams Kampioenschap dan maar hopen op een nieuwe “goede dag” ;-).

Tot slot vermelden we hier nog graag de prima prestaties van onze meerkampers. Allen kwamen ze met een medaille naar huis! De beste prestatie kwam van Hanne Maudens op de 60m horden. Ze verpulverde haar record met 20 honderdsten en veroverde de titel in 8″83. Ook Lien Rubbrecht deed het goed op de 60m horden. Zij liet eveneens een nieuw PR opmeten in 9″72, goed voor de 4de plaats. In het polsstokspringen werd ze knap 2de met 2m50, een prestatie waar ze wat meer had van verwacht. Pieter Vandenborne liep een 400m en finishte op een knappe 3de plaats in 54″97, een nieuw persoonlijk record!

Dikke proficiat allemaal!

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s