Meerkampers in vorm!

Geplaatst op Geupdate op

vs

De VS-indoormeeting op 15 januari werd vooral voor onze meerkampers een groot succes. Het werd een geslaagde wedstrijd met verschillende persoonlijke records. Wie er net zoals onze trainer vandaag niet kon bij zijn, kan hieronder een kort verslag vinden over de FEThrowers en hun prestaties.

Juniore Phebe Vanderstraeten doorbrak vandaag de voorspelde  10m-grens. Met knappe 10m18, onmiddellijk in haar eerste poging, vestigde ze voor de 3de keer op rij een nieuw PR met de 4kg kogel. Het bleef bij die ene goede poging waardoor ze toch wat ontgoocheld huiswaarts keerde. Met wat meer regelmaat in haar worpen is er zeker nog heel wat marge op verbetering.

Nieuwkomer Thibo de Windt (junior) kende een offday. Door z’n weekendwerk op zaterdag begon hij vermoeid aan de wedstrijd, wat resulteerde in enkele matige worpen en een beste van 9m36.

Pieter Vandenborne kwam als laatste in actie bij het kogelstoten. Onze meerkamper bij de scholieren liet een nieuw PR opmeten van 9m58. Ook voor hem zit de 10m met 5kg er snel aan te komen! Pieter was niet alleen met de kogel goed opdreef maar ook op de 200m liep hij in 24″63 naar een nieuw PR.

Meerkampster Lien Rubbrecht (belofte) liet de studieboeken even voor wat ze zijn en schreef zich in voor de 200m en 60m horden. Op beide nummers klokte ze af in een persoonlijke recordtijd. Op de 200m liep ze 28″08 en op de horden 9″70.

Ook Hanne Maudens kwam even “ontspannen” tijdens het studeren en knalde op de 200m naar een nieuw PR in 24″78. Deze winter zal Hanne geen meerkamp afleggen. Het wordt dus wachten tot in Götzis op 27 & 28 mei om haar progressie in punten te zien omgezet worden…

Tot slot willen de FEThrowers, Gerald Nys & Inge Nys een dikke proficiat wensen met het behalen van hun eerste Belgische wielermedaille! Gerald werd vandaag 2de op BK-sprint na een ongenaakbare Ayrton de Pauw. Zus Inge mocht eveneens het podium op. Zij werd knap 3de. Gerald en Inge waren jaren lang gevestigde waarden binnen onze groep.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s