Myrthe vicekampioen!

Geplaatst op Geupdate op

20170305
Myrthe – Dani – Elena

Het beloofde vandaag tijdens het Belgisch kampioenschap in Gent een spannende strijd te worden bij de scholieren meisjes kogelstoten. Wat verwacht werd, gebeurde ook. 3 meisjes die aan elkaar gewaagd zijn en een 4de, die de laatste weken stappen aan’t zetten was richting de 14m, streden om de medailles. FEThrowster Myrthe Van der Borght verdedigde zich knap en liet andermaal mooie dingen zien!

Myrthe werd deze winter een paar keer geplaagd door ziekte en kende dus een allesbehalve vlekkeloze voorbereiding. De laatste trainingen verliepen echter goed en het geloof in een sterke prestatie groeide. Na een wat aarzelend begin van de wedstrijd stootte ze in haar 3de beurt 14m58. Hiermee stond ze op de 2de plaats, voor de koppositie had ze immers een stoot van boven de 14m67 nodig. In haar laatste poging, reeds zeker van zilver, probeerde ze nog eens een alles of niets worp. Die resulteerde in een knappe 14m65, zilver (op slechts 2cm van goud!), een nieuw PR en clubrecord! Met 4 meisjes boven de 14m werd het een zeer hoogstaande kogelwedstrijd.
Als eerstejaars sluit Myrthe een mooi indoorseizoen af op de 6de plaats aller tijden bij de scholieren meisjes met 3kg.

Graag vermelden we ook nog de knappe 3de plaats van tweedejaars cadet Nina Denolf op de 400m. Nina, die als meerkampster ook af en toe ook eens komt kogelstoten, liep een knap nieuw PR van 60″66.

Proficiat meisjes!

Volledige uitslag.

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s