Phebe & Sven

Geplaatst op Geupdate op

Phebe
Phebe Vanderstraeten

Gisteren (04/03) stond het BK jun/bel te Gent op het programma. Met juniors Sven Vereecken en Phebe Vanderstraeten stonden 2 werpers in de ring bij het kogelstoten. Meerkampster Hanne Maudens kwam dan weer in actie op de 60m horden en in het verspringen. Een kort verslagje van deze bewogen dag kan u hieronder raadplegen.

 

sven
Sven Vereecken

Beginnen doen we met speerwerper Sven. Sven werd in de aanloop naar dit kampioenschap wat ziek waardoor hij z’n mogelijkheden niet te volle heeft kunnen tonen. Na een aarzelend begin kwam hij pas in z’n derde beurt tot 11m60, goed voor de 11de plaats. Nu eerst goed herstellen en dan op naar het outdoor seizoen waar hij terug z’n geliefde speer kan hanteren.

Ook Phebe liet ons een dag voor het kampioenschap schrikken. Er was namelijk tijdens het verplaatsen van een doos iets in haar rug geschoten. Gevolg, veel pijn en zeer twijfelachtig of ze zou kunnen starten. Gelukkig was een nachtje rust voldoende heilzaam en kon ze deelnemen. Met een bang hartje vatte ze de competitie aan om dan, tot onze verbazing, een heel mooie reeks neer te zetten met 4 worpen rond haar PR. Haar beste worp van 10m19 leverde een nieuw PR en een knappe 6de plaats op!

Hanne  knalde in de reeksen van de 60m horden naar een nieuw persoonlijk record van 8″79. In het verspringen werd ze Belgisch kampioen na een sprong van 6m27.  Die titel werd haar echter na de wedstrijd ontnomen omdat een atlete van RCG op de 60m horden een had klacht neergelegd. Reden: Hanne zou kansen niet volledig hebben verdedigd in deze finale. Ze maakte een valse start om daarna in het verspringen nog de 5de en 6de beurt te kunnen afwerken. Het verspringen met 20 deelneemsters, juniors en beloften sprongen samen, liep namelijk fel uit waardoor er een overlapping kwam in het uurrooster… Ongelooflijk maar waar, de klacht werd aanvaard en Hanne werd uitgesloten uit alle verdere competities en dus ook het verspringen waarbij ze enkel nog de laatste 2 pogingen diende af te werken. Wat voor een bekrompenheid… Persoonlijk vind ik dit een gevaarlijk precedent want iedereen die in de toekomst vals start, en er wordt klacht ingediend, mag dus in principe niet meer starten aan een volgende proef want … je hebt uw kansen niet volledig verdedigd in die eerste proef! Dit kan nog leuk worden!

Volledige uitslag.

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s