PK dag 2

Geplaatst op Geupdate op

DSC_0178
Myrthe en Annelien

Dag 2 van de provinciale kampioenschappen werd voor de FEThrowers een bijzonder drukke maar geslaagde dag. Ondanks dat de verwachtingen bij sommige atleten niet volledig werden ingelost, behaalden onze atleten vandaag 7 kogel- en discusmedailles (1x goud – 2x zilver – 4x brons)! Een kort verslag kan u hieronder terugvinden.


We beginnen ons overzicht met de 3 scholieren meisjes die vandaag in de ring kwamen. Caro Van den Abbeele heeft nog maar enkele techniektrainingen achter de rug en stond dus vandaag voor het eerst aan de start van een discuswedstrijd. Ze behaalde haar doel van 20m (20m37), goed voor een 9de plaats. In het kogelstoten werd ze 13de en verbeterde ze haar PR tot 7m79.
Gevestigde waarde Annelien Beelaert mocht 2x het podium op om een bronzen medaille in ontvangst te nemen. Zowel met de kogel (11m16) als discus (30m94) pakte ze uit met degelijk prestaties gezien de maandenlange inactiviteit door een ongeval begin dit schooljaar. In de kogel strandde ze op slechts 1cm van zilver!
Myrthe Van der Borght kende opnieuw een moeizame discuswedstrijd. Technisch moet het allemaal nog wat stabieler. Vandaag was het niet anders en door een foute inschatting werd haar beste worp zelfs een nulworp. Uiteindelijk werd ze wat ontgoocheld 2de met 35m49. Ook de in het kogelstoten verliep de wedstrijd eerst wat moeizaam maar hier zette ze mooi de puntjes op de i door in haar laatste beurt 14m90 te stoten. Een stevige afstand die haar titel de nodige glans geeft.

Bij de juniores werd eerste jaars Phebe Vanderstraeten zowel bij kogel als bij discus knap 3de. Phebe maakt in beide nummers dezelfde technische fout waardoor ze heel wat afstand verliest. Wanneer ze dit onder controle krijgt, zullen haar prestaties nog sterk verbeteren. Wat lukt op training moet er sowieso op wedstrijd vroeg of laat ook eens gaan uitkomen! In het kogelstoten realiseerde ze vandaag 9m63 en in het discuswerpen 31m73.

Ook bij de seniors waren onze werpsters goed vertegenwoordigd. Hier was het meerkamster Hanne Maudens die met een nieuw PR voor het eerst de 12m-grens overschreed. Ze werd knap 2de na een regelmatige wedstrijd waarin ze als beste 12m13 liet opmeten.
Ook nieuw lid Thalia Deleener presteerde degelijk bij haar debuut. Na een prima opwarming verging het haar in de wedstrijd wat moeilijker, uiteindelijk behaalde ze een 5de plaats met 8m86.

Tot slot vermelden we hier graag ook nog de 1m70 van Hanne Maudens in het hoogspringen, goed voor een 2de plaats en de mooie 4de plaats van Pieter Vandenborne op de 400m bij de scholieren (55″26). In het speerwerpen behaalde junior Sven Vereecken z’n tweede bronzen medaille van het weekend (46m82) en liet scholier Pieter 32m43 opmeten (11de).

Dikke proficiat allemaal!

Volledige uitslag.

Fotoalbum PK.

.

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s