PK dag 1

Geplaatst op Geupdate op

20170422
Sven Vereecken

Dag 1 van de Provinciale kampioenschappen te Oost-Vlaanderen vond plaats op 22 april in Gentbrugge. Het waren de mannelijke werpers die de spits mochten afbijten in het kogelstoten en discuswerpen. Met cadet Andreas De Lathauwer, scholier Pieter Vandenborne, junior Sven Vereecken en master Filip Eeckhout waren we alvast goed vertegenwoordigd. Met 2 bronzen kogelmedailles en enkele persoonlijke records kunnen we alvast tevreden terugblikken.

Ons overzicht beginnen we bij eerste jaars cadet Andreas. In het discuswerpen zag hij enkele verre inworpen niet bevestigd worden tijdens de wedstrijd. Hij strandde op een 14de plaats met 23m66. Zelfde verhaal bij het kogelstoten, daar realiseerde hij 8m53 en een 10de plaats. Op beide resultaten zit dus nog heel wat rek!

Bij de scholieren jongens kon meerkamper en 2de jaars scholier Pieter zijn PR verbeteren. Zowel met de kogel als discus kende hij een wat moeizame wedstrijd waarin de resultaten nog niet z’n volledige mogelijkheden weergeven. Met de discus wierp hij 21m92 en werd daarmee 10de. Over de kogel was hij het meest tevreden want daar ging hij voor het eerst voorbij de 10m. Zijn 10m35 was goed voor een 8ste plaats.

Junior en speerwerper Sven was een beetje de verrassing van de dag. Door omstandigheden en z’n studies slaagde hij er de jongste weken niet in om met de kogel te trainen. Toch stootte hij een degelijke wedstrijd en behaalde met 11m71 een knappe 3de plaats.

Na de verrassing van de dag komen we nu bij de ontgoocheling van de dag! Trainer Filip kende een totale offday. Met 14m54 sleepte hij nog wel een 3de plaats in het kogelstoten uit de brand. Maar dan moest het discuswerpen nog komen. De 36m25 en bijhorende 8ste plaats zijn een echt dieptepunt en zullen we maar snel proberen te vergeten! Er waren verzachtende omstandigheden maar toch…

Tot slot vermelden we hier graag nog enkele knappe prestaties van onze andere FEThrowers die geen kogel of discus hebben gedaan. Zo zagen we cadet Nina Denolf 2x zilver behalen, in het verspringen sprong ze 5m20 en de 400m liep ze in 61m32.
Bij de scholieren dames werd Annelien Beelaert knap 2de in het speerwerpen met 32m53, mooie opsteker na lang revalideren! In het verspringen werd Caro Van den Abbeele, licht geblesseerd aan haar scheenbenen, 11de met 4m06.
Ook onze studentes waren op de afspraak. Meerkampsters Hanne Maudens en Lien Rubbrecht liepen en sprongen zich op het podium. Hanne deed 3 tienden van haar PR op de 100m horden en werd met 14″44 3de. In het polsstokspringen klaarde Lien 2m60, goed voor zilver. Lien liep ook nog de 100m horden in 16″70 (7de). Lore Maudens kende een wat mindere dag en werd met 31m85 5de in het speerwerpen.

Volledige uitslag.

.

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s