VAL-jongerentrofee

Geplaatst op

In het vorige verslag vermelden we reeds dat Nina & Levi Denolf op Hemelvaartdag (25/05) aan de start stonden van de jeugdmeerkamp te Ninove. Bij het publiceren van dat verslag waren er nog geen uitslagen beschikbaar. Ondertussen zijn deze er wel en hebben we het genoegen gehad om een leuk verslag te mogen ontvangen van papa Peter. Veel leesplezier en hartelijk dank, Peter.

Wij van onze kant zijn vandaag dus naar Ninove getrokken. Veel meerkampen doen Nina & Levi niet maar die van VITA is er toch eentje dat we ondertussen een jaarlijkse gewoonte mogen noemen. En zoals in het verleden al gebeurd was, was het ook vandaag een snikhete dag.

Eerste nummers van de dag voor Levi en Nina waren respectievelijk de 100m en speer. Levi ging goed van start (13″80). Nina wierp prima in maar toen het erop aankwam was het wat minder. Eerste worp rond 18m en dan 2 nulworpen (17m93). Maar met de spirit van een meerkampster op naar het volgende nummer.
Terug eerst Levi aan de beurt, deze maal met hoogspringen. Een mooie reeks sprongen resulteerde uiteindelijk in een PR van 1m45. Altijd leuk meegenomen tijdens een meerkamp. Nina vervolgde met een mooie 13″08 op de 100m, goed voor een 2de plaats. Zij ging op haar elan verder en won het verspringen met 5m08. En toen was het alweer aan Levi, voor de kogel van 4kg deze keer. Van 6m66 ging het in een volgende worp naar 6m74, en dus een 2de PR van de dag.
Het bleef maar warmer worden, en de spieren waren intussen ook goed opgewarmd. Nina sprong over 1m55 en behaalde zo ook een 2de PR van de dag. En intussen was Levi terug aan het springen, 4m87 ver en nog een PR.

Het was intussen voorbij 18u en de 800m kwam eraan. Mooi ingedeelde wedstrijd van Levi, met een cartouche die hij had opgespaard voor de laatste 100m en een heel mooie eindsprint (2’22″06). Nina begon aan de wedstrijd met de wetenschap dat als ze kon meelopen in de kop kans maakte om de meerkamp te winnen. Na een halve ronde ging ze met 3 andere atletes aan de haal. Op 200m vond ze haar moment gekomen en ging ze er alleen van door. Winst in de 800m (2′??”??) en meteen ook eindwinst met 2265 punten. Levi behaalde een zeer verdienstelijke 13de plaats (1766 p), op een dikke zucht van de top 10. Eindpunt van alweer een deugddoende sportnamiddag in Ninove.

Reporter ter plaatste: Peter Denolf

Volledige uitslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s