Prachtige afsluiter!

Geplaatst op Geupdate op

20170528
Foto: Jeroen De Meyer
Enkele dagen geleden hoopten we nog op een prachtig weekend. Wel, ondertussen zit het weekend er op en kunnen we terugblikken op zo’n weekend waar nog lang zal over gepraat worden. De prestaties die voornamelijk in Götzis door onze Belgische atleten werd neergezet tijdens de 7-kamp waren groots. Ook Hanne Maudens werkte er nog een fantastische 2de dag af!

Hanne begon haar dag in de zandbak door een sterke reeks neer te zetten, als beste sprong ze 6m30 (943 punten). Met de speer verging het haar iets moeizamer maar kon toch nog een degelijke 40m45 realiseren wat goed was voor 676 punten. Door deze 2 goede prestaties lag alles nog open voor de 800m. Na wat rekenen en tellen werd al snel duidelijk dat mits een goede 800m de 6000 punten geen probleem kon zijn. En wat deed Hanne? Ze verpulverde haar PR en zette een tijd van 2’11″09 (949 punten) neer in zeer warme omstandigheden (+30°c).

Na 2 dagen sloot ze haar zevenkamp af met 4 nieuwe persoonlijke records en een nieuwe beste van 6113 punten (15de plaats), de derde Belgische prestatie ooit na 2 kleppers van formaat: Nafi Thiam en Tia Hellebaut.

Hoeft het nog gezegd dat dit een stevig nieuw clubrecord is? Ook haar prestaties in het verspringen en het speerwerpen zijn bij de seniores een nieuw CR. Met deze prestatie kwalificeert Hanne zich zowel voor EKu23 te Bydgoszcz (Polen) als voor de Universiade in Taipei (Taiwan). Voor deelname aan het WK te Londen komt ze slechts 87 punten tekort.

Live results Götzis

In Herentals werkte Pieter Vandenborne ook de 2de dag af van z’n 10-kamp. Op de 110m horden benaderde hij zijn PR met 17″20 en behaalde zo 604 punten. In het discuswerpen deed hij maar liefst 4m bij z’n PR en kwam tot 25m33 (373 punten). Met de polsstok sprong hij 2m80 (309 punten) en zijn speer landde na 31m11 (315 punten). Opnieuw zat hij met deze prestaties steeds in de buurt van z’n PR. Dat beloofde dus voor de afsluitende 1500m. Daar knabbelde hij nog eens 3 seconden van zijn record en liep 5’01″13 (553 punten). Dankzij deze goede 2de dag behaalde hij een mooie 12de plaats met 4813 punten, eveneens een dik PR!

Live results Herentals

Proficiat Hanne en Pieter!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s