Tienkampen in de Antwerpse Kempen

Geplaatst op

DSC_0440Pieter Vandenborne verbetert zijn meerkamprecord in Herentals (27-28/05/2017). Het was vorig jaar spannend voor Pieter in zijn eerste tienkamp ooit te Herentals. Hij was nog erg onzeker wat leidde tot geen prestatie op het polsstok springen en erg veel stress bij het verspringen. We vonden de organisatie in het prachtige bosrijke kader wel sympathiek en beschouwden de ongeveer 4000 punten als een eerste leerschool.

Met veel plezier trokken we dan ook opnieuw naar de bloedhete Antwerpse Kempen dit weekend. Het begon direct goed : 23 honderdsten van zijn PR 100 meter afdoen (12″15) geeft een indicatie dat het goed zit met de conditie. Pieter had de hele winter zeer regelmatig getraind en had er een deugddoende Paasstage in Rimini opzitten.
DSC_0009Niet alleen het sportieve, de compagnie en het eten was daar dik in orde maar ook de nachtrust, met dank aan kamergenoot Yves. Regelmaat is echt wel het woord dat het beste past bij deze 10 kamp : Op alle 10 nummers zette hij een prestatie neer in de buurt van zijn PR.
Dit lukt enkel door regelmatig te trainen. Dank u wel Koen om hem over zijn schrik bij het polsstokken heen te krijgen. Dank u wel Yves en Andrea voor de tips bij het speerwerpen en Pascal om de laatste weken zijn verspringen bij te spijkeren. Dit was echt nodig. Dank u wel Stefaan voor de vele zondagtrainingen om en nabij de hoogspringmat en vooral dank aan zijn maatje Filip. Pieter voelt zich zeer goed bij jou en dat zie je in de resultaten : evenaring van zijn PR op de kogel en een verbetering van zijn PR op de discus met meer dan 3 meter.

Op een tienkamp gebeurt er van alles. Zo viel Brent op de 110 m horden. Hij belandde in Pieter zijn baan zodat hij moest uitwijken en ook zijn volgende horde miste. Gelukkig mocht Pieter zijn wedstrijd opnieuw lopen van de jury. Knap dat hij binnen de 15 minuten helemaal alleen toch in de buurt van zijn PR eindigde.
De hitte eiste ook zijn tol : tientallen mannen en vrouwen lagen minutenlang uitgeteld na hun 400 m, 800 m of 1500 meter. En tienkamp is een zware beproeving voor het lichaam : heel wat kwetsuren, rugpijn en andere kuitletsels gezien. Door de regelmatige training en door niets te forceren blijft Pieter hier tot nu toe van gespaard.

Toen Pieter zijn 10 kamp kon afsluiten met zijn vierde PR op de 1500 meter in 5’01″13, wisten we dat het eindtotaal ook wel OK zou zijn. Met 4813 punten (verbetering met 428 punten zijn PR) en een 12de plaats op 24 deelnemers waren we dik tevreden. Het sijpelde zelfs tot in de Antwerpse bossen door dat Hanne meer dan 6000 punten had gescoord in Gotzis.

Van harte proficiat aan alle meerkampers.

Een fiere papa!

Bert Vandenborne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s