Wat een klucht!

Geplaatst op Geupdate op

Vandaag trokken Myrthe Van der Borght en Annelien Beelaert naar een avondmeeting in Ninove. Wat een ideale testwedstrijd voor Myrthe moest worden met het oog op de FISEC-spelen van volgende week in Italië werd een wedstrijd om snel te vergeten. Ook bij Annelien, die terug wat regelmaat probeert te krijgen in haar worpen, was de frustratie groot. Als juryleden erin slagen atleten te doen wenen die na hun examens wat komen ontspannen, waar zijn we dan mee bezig!

Alles begint eigenlijk met het laattijdig aanwezig zijn van (te weinig) juryleden en medewerkers. Laat het duidelijk zijn dat ik heel veel respect heb voor deze mensen, je moet het wedstrijd na wedstrijd toch maar doen! En ook het uurrooster was niet goed opgesteld want de meeste werpers combineren kogel en discus.

Door de late aanwezigheid konden de werptuigen niet tijdig gewogen worden waardoor het discuswerpen (18u30), na een beperkte opwarming, 10 à 15 minuten te laat begon. Door het grote aantal atleten (SCH, JUN, SEN en MAS gooiden samen) duurde de nochtans vlotte wedstrijd vrij lang. Hierdoor kwam het kogelstoten in gedrang want dat stond reeds om 19u15 geprogrammeerd voor de CAD, SCH en W50+.

De officiëlen aan de kogel wilden niet wachten op de scholieren en begonnen stipt om 19u15 met de aanwezige cadetten. Ook enkele scholieren die de finale in het discuswerpen niet haalden, waren tijdig aanwezig. Annelien moest in het discuswerpen als derde laatste werpen en Myrthe als laatste. Ze hadden het immers prima gedaan met de discus. Beide kwamen dus als laatste aan de kogelstand aan en werden op een agressieve toon aangemaand om onmiddellijk hun eerste poging af te werken. Zonder inwerpen en volledig  “de kluts” kwijt werden hun beide worpen niets. Na tussenkomst van de hoofdscheidsrechter werden de gemoederen wat bedaard en zagen we nog enkele degelijke worpen.

Het was een mooi zomeravond met heel wat potentieel die op deze manier leidde tot frustraties bij atleten, trainers, juryleden en ouders. Zo jammer want uiteindelijk hadden we allen één doel en dat is genieten van een avond atletiek, onze geliefde sport! Hopelijk hoeft dit niet meer te gebeuren en kunnen we nu wat aandacht geven aan zij die het verdienen, de atleten en hun prestaties.

Annelien kwam in het discuswerpen tot een degelijke 33m43. We kennen haar werkpunten en zijn dan ook hoopvol dat er binnenkort verre worpen zitten aan te komen. Tot onze verbazing kon ze in het kogelstoten haar frustraties ombuigen in positieve energie en stootte zowaar een nieuw PR (11m27).

Ook Myrthe groeit duidelijk naar haar beste vorm toe. In het discuswerpen liet ze een knappe 37m14 opmeten en dat met een minimum aan discustrainingen. Met het oog op de EYOF eind juli nemen we geen risico’s op training met haar rechter knie en beperken we het discuswerpen. In het kogelstoten haalde ze zonder enige focus toch nog 14m50. Een degelijke prestatie gezien de omstandigheden en perfect op schema voor de belangrijke weken die eraan komen!

Volledige uitslag.

2 gedachten over “Wat een klucht!

  Benny zei:
  29 juni 2017 om 09:33

  Als jury moeten wij het uurrossters RESPECTEREN.De 2 atleten hebben al hun worpen gedaan (6).De jury moet niet uitgemaakt worden door de ouders langs de kant. Wij jureren als VRIJWILLIGERS. Zonder jury kan er geen wedstrijden gedaan worden.
  De wedstrijd voor Discus stond geplant voor 18.30 uur
  De wedstrijd voor Kogel stond geplant voor 19.15 uur
  Dat is tussen de wedstrijden 45 minuten .Ik denk dat de atleten ook eens moeten kijken als dit haalbaar is en niet afkomen we dachten dat er in discus niet zoveel atleten zouden zijn.

  Like

   filipeeckhout Gereageerd:
   29 juni 2017 om 10:35

   Benny, ik heb heel veel respect voor het vrijwillige werk van juryleden. Bij mijn weten heb ik nog nooit problemen gehad met iemand maar gisteren was ik daar als trainer en heb ik mijn jonge (16j) atleten verdedigd. Het enigste dat zijn vroegen was wat begrip… 4 van de 5 scholieren meisjes hebben beide nummers gecombineerd en indd Annelien en Myrthe waren te laat omdat ze nog 3 extra pogingen mochten afwerken en de discuswedstrijd 15min TE LAAT is gestart. Indien er tijdig kon gestart worden was er GEEN probleem geweest… 45min voor 12 atleten is krap, dat is waar, maar perfect haalbaar want er is maar 2 maal gemeten geweest, na de eerste een laatste poging. De manier waarop deze jonge atleten zijn behandeld was ver van RESPECTVOL een beetje begrip was op z’n plaats geweest. Na de meisjes stonden nog 2 kogel wedstrijden geprogrammeerd, JUN/Sen mannen met 3 deelnemers en bij de JUN/SEN vrouwen waren er zelfs geen deelnemers! Die 15 minuten later starten met kogel, zou dat het verschil gemaakt hebben?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s