Voorbeschouwing

Geplaatst op Geupdate op

Juli wordt een maand om naar uit te kijken voor de FEThrowers. Heel wat van onze atleten komen immers in actie en dit op verschillende fronten. Vandaar dat we u langs deze weg reeds een voorsmaakje willen geven van wat u hier allemaal nog mag verwachten op onze website. Dat het een drukke maand wordt, staat vast!

Beginnen doen we met het Belgisch kampioenschap AC te Brussel. Daar zal op zondag 2 juli Hanne Maudens deelnemen aan het kogelstoten (15u05) en het verspringen (12u30). Live resultaten kunnen via volgende deze link geraadpleegd worden.

Nog zondag 2 juli vertrekt Myrthe Van der Borght naar de FISEC-spelen in Lignano-Bibione (ITA). Myrthe zal er deelnemen aan het speerwerpen op donderdag 6 juli en het kogelstoten op vrijdag 7 juli. Door het afzeggen van een aantal deelneemsters zal het discuswerpen spijtig genoeg niet doorgaan.

FrancoisTussen al dat internationaal geweld wil ik heel graag ook nog de Memorial François Van Den Branden vermelden op 9 juli te Lokeren. François was 15 jaar lang veel meer dan alleen maar werptrainer, hij was als een 2de vader voor al z’n atleten. Jammer genoeg heeft hij ons veel te vroeg moeten verlaten. Als eerbetoon voor zijn inzet en trainerscarrière organiseert AVLO een jaarlijkse meeting, een meeting (De zilveren discus) die François zelf nog heeft ingericht en nu zijn naam draagt! Deelnemen of komen kijken naar onze werpers, alle info via deze link. Filip Eeckhout, Phebe Vanderstraeten, Annelien Beelaert, Sven Vereecken, … zullen alvast deelnemen.

downloadOndertussen mag Hanne Maudens haar koffers pakken want zij vertrekt richting Polen waar het EKu23 van donderdag 13 juli tot zondag 23 juli doorgaat. Net als vorig jaar voor het WKu20, waar Hanne knap 3de werd in de 7-kamp, is Bydgoszcz terug de gaststad! Met wat meeval komt Hanne 4 dagen in actie. Op donderdag en vrijdag staat de 7-kamp op het programma. Zaterdag zijn er dan de kwalificaties van het verspringen en wie weet, zondag de finale. Via deze link kan u alles te weten komen van dit EK.

Gyor_EYOFNet voor de afreis naar Hongarije (22/07) staat er voor Myrthe Van der Borght in Gent nog een stage op het programmageorganiseerd door het BOIC van 17 t.e.m. 20 juli. Tijdens het EYOF, in Györ (HUN), moet Myrthe op woensdag 26 juni in actie komen. Dan staan er in de voormiddag de kwalificaties van het kogelstoten op het programma en hopelijk mag ze die dag ’s avonds nog eens in actie komen want dan staat de finale geprogrammeerd. Via deze link kan u de website van het EYOF bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s