Op naar de 40m!

Geplaatst op Geupdate op

myrthe
Myrthe Van der Borght

Dinsdagavond stond in Oordegem de Topsport Lebbeke Sprintmeeting op het programma. Ook de FEThrowers waren op de afspraak en lieten enkele mooie prestaties opmeten. De strafste VS-prestatie kwam er van Myrthe Van der Borght in het discuswerpen, al was de prestatie van hoogspringtrainer Timothy Hubert ook niet onaardig!

Hanne Maudens kwam als eerste in actie op de 100m. Ze klokte af in een degelijke 12″32. Het werd een drukke avond want later nam ze nog deel aan het hoogspringen en het kogelstoten. Bij hoog haalde ze 1m72 en met de kogel sloot ze haar seizoen af met een mooie 12m11. Ondertussen trok haar hoogspringtrainer Timothy ook nog eens de springspikes aan. Vorige week werd hij master en wou een aanval wagen op de beste Belgische prestatie van 1m90 (Belgisch record mag blijkbaar niet gezegd worden…) bij de M35. Met 1m92 slaagde hij dan ook knap in zijn opzet.

Annelien Beelaert kende een degelijke speercompetitie met als beste 34m83. Met de discus verging het haar deze keer wat minder. Een eerste degelijke worp maakte ze onbewust en wat “lullig” nul waarop enkele geforceerde worpen volgden. Uiteindelijk liet ze nog 32m75 opmeten. Deze afstand geeft haar mogelijkheden natuurlijk niet niet echt weer.

Beter in vorm met de discus was Myrthe. Tot en met de EYOF werd er nauwelijks op discus getraind maar de jongste weken zagen we haar worpen op training in stijgende lijn gaan. Waar het KvV van vorige week nog een ontgoocheling was, werd dit gisteren knap goed gemaakt. Bij haar eerste poging haalde ze 39m46, goed voor een dik PR en CR. Een clubrecord dat er reeds stond in 1976, 41 jaar geleden was het Marleen Bruynooghe die 38m90 realiseerde. Met de kogel kwam ze eerder op de avond, als enigste deelneemster, tot 14m84.

Tot slot vermelden we nog graag de discusprestatie van Febe Vandewalle. Febe is een eerstejaars cadette van ASVO die reeds een paar keer komen trainen is op vrijdag. Onlangs werd ze nog knap 3de op het KvV te Brugge met een standworp van 30m80. Gisteren werd de wedstrijd opgevat als training en gooide ze enkel met een volledige draai. De 26m62 geeft een wat vertekend beeld, wacht maar tot er wat meer stabiliteit in haar draai komt… 😉

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s