13de

Geplaatst op Geupdate op

Screenshot_1De Olympische (jeugd)spelen spreken voor heel wat jeugdatleten tot de verbeelding, daar geraken is al een fantastische prestatie op zich! Ook voor Myrthe Van der Borght werd Buenos Aires 2018 een unieke en ongelooflijke ervaring, een ervaring die ze haar leven lang zal meedragen. Sportief ging het echter allemaal iets moeizamer, niet in het minst door die hardnekkige aanslepende schouderblessure.

Het volledige zomerseizoen werd beïnvloed door haar blessure. Aangepaste en afgelaste trainingen, extra rustperiodes,  behandelingen,… en onvoorziene omstandigheden maakten dat ze verre van ideaal aan de start kwam van dit kampioenschap. Zowel fysiek als mentaal werd het de wedstrijd te veel voor Myrthe. Dit werd al duidelijk op vrijdag 12 oktober toen ze in de eerste ronde slechts 14m46 (12de) realiseerde. De 2de ronde op maandag 15 oktober was nog pijnlijker toen ze slechts 13m35 (14de) kon laten opmeten. Het was op…

In de einduitslag werd Myrthe 13de. Niet het verhoopte resultaat maar ongetwijfeld wel veel bijgeleerd. Op haar jonge leeftijd is dit uiteindelijk nog het belangrijkste. Het wordt nu zaak om haar lichaam volledig te laten herstellen en de batterijen op te laden alvorens terug aan trainen/competitie te denken.

Dikke proficiat voor een moeilijk maar schitterend seizoen, je hebt alles bereikt wat je wou bereiken…

Volledige uitslag
Foto’s Myrthe (Intagram Team Belgium)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s