BK masters

Geplaatst op Geupdate op

20190310
Sam De Meyer (M40)

Met het Belgisch en Provinciaal kampioenschap voor masters viel vandaag het doek over een mooi en intens indoorseizoen. Later deze week kan u hier een overzicht vinden van de geleverde prestaties van onze FEThrowers dit indoorseizoen… maar eerst een overzichtje van de knappe prestaties van onze masters vandaag. Het werd alvast een tumultueuze dag, hieronder een kort relaas.

Het begon onmiddellijk met een 20 minuten durende zitstaking in de kogelring door de masters dames die om 9u30 aan hun wedstrijd moesten beginnen. Door het grote deelnemersaantal werd eerder deze week al het uurrooster licht aangepast, maar dat zou niet voldoende blijken… Net voor hun wedstrijd werd beslist dat iedereen slechts 3 worpen kreeg, plus 1 extra worp i.p.v. de gebruikelijke 3 extra worpen. Sommige vrouwen vonden dat niet kunnen en gingen in staking. Eigenlijk wel terecht, want dit had veel vroeger gecommuniceerd kunnen worden. In deze wedstrijd werd Sofie Vervaeke (ASVO – W45) 5de Belgische met 7m18 en behaalde ze Provinciaal zilver. Zelf was ze niet echt tevreden, want haar opwarming verliep een stuk beter. Door het tumult net voor de start van de wedstrijd was ze het goede gevoel wat kwijt. Al bij al toch nog een degelijke prestatie, Sofie!

3 kogelwedstrijden later was het de beurt aan trainer Filip Eeckhout (M35) en Sam De Meyer (M40). Ondanks de 4 i.p.v. 6 worpen in de voorgaande wedstrijden liep het uurrooster bijna een uur uit. Daar waar de masters mannen oorspronkelijk om 11u30 moesten starten, konden ze slechts om 12u40 aan hun wedstrijd beginnen… Normaal geen probleem was het niet dat Filip om 13u eigenlijk op het verjaardagsfeest van z’n schoonvader moest zijn. Er zat niets anders op dan een safety-worp in de eerste poging en dan asap richting feestje. Filips eerste stoot was onmiddellijk ver genoeg voor de Belgische en Provinciale titel met 14m24.
Terwijl Filip in de auto zat werkte Sam z’n allereerste wedstrijd in bijna 20 jaar, verder af. Sam heeft immers een atletiekverleden bij AZW in z’n jeugdjaren. Tot z’n eigen verbazing werd hij knap 3de op dit BK en haalde hij de Provinciale titel binnen met een knappe worp van 10m45.

Graag vermelden we hier ook nog de Belgische en Provinciale titel van Davy Uyttenhove (M35) in het polsstokspringen met 3m90 en zijn 4de plaats (3de Oost-Vlaming) in het verspringen met 5m35.

Proficiat allemaal.

Uitslag.

20190310a
Filip Eeckhout – Foto: Ronny Coene

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s