BvV 1e landelijke

Geplaatst op

img_0088Ook vandaag beperken we ons verslagje tot het kogelstoten en discuswerpen. Onze trainer en master Filip Eeckhout trok naar Kortrijk om er aan het kogelstoten deel te nemen. Door een communiefeest was het moeilijk om er ook nog het discuswerpen bij te nemen. Broer Frederik werd alvast bereid gevonden om in te springen en zo een 2de comeback te maken 🙂 . VS kwam bij de mannen in eerste landelijke uit en moest strijden tot het laatste moment voor behoud.

Door een drukke week en een heel beperkte voorbereiding waren de verwachtingen niet al te hoog bij Filip.  Toch kon hij in zijn eerste kogelwedstrijd als M40 enkele mooie worpen laten opmeten, die mits wat beter afgewerkt, nog eens stuk verder hadden kunnen vliegen. Hij kwam uiteindelijk tot 14m82, een 2de plaats en 11 punten.
Het discuswerpen liet hij over aan Frederik. Kenners weten dat er in Kortrijk een draak van een werpring ligt waardoor goed werpen niet zo evident is, zeker niet in natte omstandigheden. Gelukkig kon Frederik rekenen op zijn jarenlange ervaring en liet een knappe 38m91 opmeten. Goed voor een 3de plaats en de broodnodige 10 punten.
VS wist zich met een jonge ploeg, aangevuld met wat oude getrouwen, knap te redden met een 10de plaats en 105 punten.

Uitslag Kortrijk

Ondertussen kwam master Steven Lucas (M45 – ASVO) in Ninove actie. Hij nam er voor ASVO in landelijke 2B ook het kogelstoten en discuswerpen voor zijn rekening. Steven behaalde respectievelijk 10m09 (6e) en 26m12 (9e). Het werd daar een heel spannende strijd om de promotie. ASVO trok aan het langste einde en mag het zo volgend jaar komen opnemen tegen VS.

Uitslag Ninove

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s