BK AC indoor

Geplaatst op Geupdate op

img_1933De verwachtingen voor het BK indoor te Gent (16/02) waren opnieuw hoog gespannen. Zowel Myrthe Van der BorghtHanne Maudens als Filip Eeckhout hadden er op voorhand veel zin in. Alle 3 kwamen ze in actie met de kogel. Hanne nam er nog een extra nummer bij, nl. het verspringen. Na afloop van dit kampioenschap heerste een dubbel gevoel, er was blijdschap om de prestatie van Hanne maar ook ontgoocheling over de prestaties van Myrthe en Filip.

We beginnen het verslag met onze werpers, Myrthe Van der Borght en Filip Eeckhout . Beide werden 4de in hun wedstrijd met respectievelijk 13m10 en 15m26. Juniore Myrthe had echt een “baaldag” want ondanks een degelijke aanglij kon ze haar kogel nooit treffen. Niet één afworp was goed en laat dat nu net Myrthe’s sterkste punt zijn. Zo’n dagen gebeuren en je mag/moet ontgoocheld zijn… maar je moet er ook uit leren en er kracht uit putten om sterker dan ooit terug te vechten. Haar parcours de voorbije maanden was nu eenmaal niet ideaal!
Master Filip die “baalde” dan weer om een andere reden. Het super gevoel dat hij tijdens zijn opwarming had, vond hij plots niet meer terug tijdens de wedstrijd. Het was allemaal dat tikkeltje minder waardoor die ultieme worp er niet meer uitkwam. Misschien lukt het nog eens binnen 3 weken op’t BK voor masters (8 maart).

De ster in de kogelring vandaag was Hanne Maudens. Onmiddellijk bij haar eerste poging haalde ze uit met een knappe stoot van 13m99, goed voor de 2de plaats, een nieuw PR en clubrecord. Hanne liet daarna nog een knappe reeks opmeten… dat belooft voor de toekomst. Ook in het verspringen was haar eerste poging direct de beste met 6m21. Hier eindigde ze nog een trapje hoger en kon zo de Belgische titel mee huiswaarts nemen! Goud & zilver, proficiat meid!

Volledige uitslag.

img_1920

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s