4 mei!

Geplaatst op Geupdate op

evolution_discusMaandag 4 mei, het Sport.Vlaanderen centrum te Oordegem mag terug de deuren openen. Dagen op voorhand werd er door Sport.Vlaanderen, VS en de trainers aan een planning gewerkt. Er diende met van alles en nog wat rekening gehouden te worden!  Zo werden er trainingsmomenten afgesproken op de atletiekpiste (reservatie was verplicht), werden er groepjes gemaakt met steeds dezelfde 2 à 3 atleten, werd er verwacht van trainers dat ze slechts 2 atleten zouden kiezen om mee aan de slag te gaan (de anderen dienden dan individueel te trainen), … dit altijd met alle beschermingsregels en “physical distancing”  in het achterhoofd.

Trainers stonden dus voor zeer moeilijke, soms onmogelijke, keuzes. Er moest rekening gehouden worden met atleten die in verschillende disciplinegroepen actief zijn, zoals onze meerkampers. Deze atleten hadden, net als de trainers, lastige knopen door te hakken. Mails werden verstuurd, telefoons gepleegd, niemand die in het begin echt goed wist wat er nu wel en niet zou mogen… waren de verplaatsingen naar de piste essentieel, wat met atleten die vrij ver wonen,…  Ondertussen is het meeste uitgeklaard en zijn we veilig gestart met het pretraining geven. Als ervaringsdeskundige in het preteachen heb ik dus een streepje voor 😉 .

Hopelijk brengt de veiligheidsraad leuk nieuws voor onze geliefde sport en mag er vanaf 18 mei terug in beperkte groep “echte” training gegeven worden. Wij hebben immers het geluk een buitensport te zijn, waar de coronamaatregelen vrij goed kunnen worden toegepast.

U kunt zich nu de bedenking maken, waarom was al dit “gedoe” nodig voor (hopelijk) slechts 2 weken. Wel, als ik de feedback van m’n atleten lees die gisteren na 8 weken terug eens wat worpen met de discus of de kogel konden doen, dan weet je dat alle inspanningen meer dan de moeite waard waren. Het mentale aspect hiervan is niet te onderschatten. Naar dit moment keken ze al zolang uit, voelen dat er terug wat meer kan in deze bizarre tijden, het het terug zien van enkele van hun trainingsmakkers, …  dat geeft de atleet moed!

Dank aan Sport.Vlaanderen Oordegem en Vlierzele Sportief voor de constructieve samenwerking!

Stay safe and healthy!

FE

#blijfbewegen #VSbeweegt

Hieronder een fototerugblik naar een schitterende winter zonder “social of physical distancing” …

 

partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s