Knappe start!

Geplaatst op Geupdate op

Onder een deugddoende lentezon startte vandaag het outdoor seizoen voor enkele van onze werpers. Met 4 trokken ze naar Eeklo voor de eerste werpmeeting van het seizoen. Lowie De Meyer, Loes De Meyer, Inge Eeckhout & Robbe Van Hoorde lieten op stage heel mooie afstanden opmeten en stonden dan ook te popelen om deze tijdens een meeting eens te kunnen etaleren. Ook als voorbereiding op het PK van volgende week was deze wedstrijd een goede test. Ons overzicht beginnen we bij eerstejaars cadet Lowie, die verbazend sterk voor de dag kwam.

Lowie knalde de kogel in zijn eerste wedstrijd naar een enorm straffe 11m22! Hij stootte vandaag liefst 5x verder dan ooit en verbeterde uiteindelijk zijn PR met ruim een meter. Ook in het discuswerpen opende hij enorm sterk met een PR verbetering in de eerste ronde (27m15). Zijn honger was echter nog niet gestild want na de 11m muur in het kogelstoten moest die andere mijlpaal er ook nog aan geloven. In de 3de beurt realiseerde hij 30m32 en ging hij voor het eerst voorbij de 30m. Als toetje gooide hij in zijn laatste beurt nog wat verder en kwam tot 30m98, bijna 6m verder dan zijn eerste wedstrijd in maart. Wat een mooie start van het seizoen!

Zus Loes, eerstejaars scholier, opende haar seizoen met een deelname aan het kogelstoten en discuswerpen. In het discuswerpen bleef ze wat onder haar niveau en moest ze tevreden zijn met 26m29. Ook in het kogelstoten vlotte het niet zoals verhoopt. Hier kwam ze tot 9m38. In dezelfde kogelwedstrijd kwam ook tweedejaars Inge aan de start. Zij had er al een voormiddag als jobstudent opzitten en kwam tot 10m76. Ook bij haar kwam het verhoopte resultaat er nog niet uit. Wellicht hebben beide meiden zich wat ingehouden voor het PK van volgende zaterdag 😉 .

Tot slot kwam tweedejaars scholier Robbe ook nog in actie. Zijn trainingsafstanden doen het allerbeste vermoeden maar hij heeft nog wat moeite met een deftige afwerking van zijn worpen. Zo ook vandaag, want hij kon o.a. een heel verre worp net niet geldig afwerken. Toch kon hij tevreden terugblikken op zijn discuswedstrijd. Hij verbeterde zijn PR immers 2x en liet als beste 42m94 opmeten. In het kogelstoten bleef hij eveneens wat op zijn honger zitten. Daar benaderde hij met 14m76 zijn PR tot op 2cm. Toch was hij niet zo tevreden over zijn wedstrijd en zal hij volgende week één en ander willen rechtzetten.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s