Hier zat meer in!

Geplaatst op Geupdate op

20160131
Podium kogel – 31/01/2016 – Foto: Myrthe Van der Borght

Vandaag kwam onze trainer en master Filip Eeckhout in actie tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen A.C. te Gent.

Filip maakte kans op de titel. Om te slagen in zijn opzet moest hij wel Ilya Defrere, een getalenteerde junior van DCLA, achter zich kunnen houden.

Na een goed PK en een paar individuele techniektrainingen de voorbije weken was hij er klaar voor. Super gemotiveerd om de “jeugd” achter zich te houden nam hij de kogel op… De opwarming ging super en het vertrouwen groeide. De eerste poging was meteen degelijk (15m55) maar technisch nog niet goed. In de 2de poging knalde Ilya, als junior met de 7,260kg kogel, een nieuw BR van 15m71. Een BR dat Ilya in zijn laatste poging nog verbeterde tot 15m83.

Na zijn eerste worp wist Filip dus onmiddellijk wat te doen. Een dik PR als master stoten wat zeker mogelijk was. Door te willen forceren werd de techniek wat verwaarloosd met als resultaat 6 worpen boven de 15m maar de eerste bleef wel de verste. Wat ontgoocheld verliet hij de piste, wetende dat hij voor het winterseizoen sowieso voor een 2de plaats op het KvV had getekend!

Alle supporters, thuis en in de tribune, super bedankt! Zoveel steun doet echt deugd.
Ilya, dikke proficiat met deze knappe prestatie! Tot op’t BK :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s