Firenze & Oordegem

Geplaatst op Geupdate op

20160430
Hanne Maudens – Foto: Francesco Salvatori

Het PK is nog maar net achter de rug en er wordt opnieuw al gepresteerd. Meerkampster Hanne Maudens trok naar Firenze (ITA) voor haar eerste 7-kamp van het seizoen. De andere FEThrowers kwamen in actie tijdens de eerste open meeting van het seizoen te Oordegem. Hun resultaten kan je hieronder raadplegen. Ik kan alvast vertellen dat er opnieuw enkele PR’s en een CR gesneuveld zijn.

 

Hanne werkte in Firenze een fantastische eerste dag af. Ze begon onmiddellijk met een nieuw PR en CR op de 100m horden in 14″71 (880p). In het hoogspringen zette ze de mindere prestatie van tijdens het PK recht met 1m75 (916p). Met 11m37 (619p) in het kogelstoten realiseerde ze een 2de PR en bevestigde ze haar groei in dit nummer. Op de 200m dook ze voor het eerst onder de 25 seconden grens (24″96 – 890p). Dit resulteerde na dag 1 op 3305 punten, ruim op schema voor de benodigde 5400 punten als minimum voor deelname aan het WKu20.

Dag 2 bracht voor Hanne het verspringen, het speerwerpen en de afsluitende 800m. Het verspringen ging goed met een sprong van 6m14 (893p), wel jammer dat die laatste heel verre sprong nipt ongeldig was. Met een goed gevoel trok ze daarna naar het speerwerpen om uit te pakken met een mooie 41m30 (691p). Met 2’20″43 (818p) op de 800m werden er geen nieuwe records meer verbroken en eindigde ze met 5709 punten. Dit is ruim boven de gevraagde limiet van 5400 punten voor het WKu20 te Bydgoszcz (Polen). Proficiat Hanne!

Uitslag Firenze.

.

Ondertussen werd in Oordegem een open meeting afgewerkt. Een thuiswedstrijd met heel wat FEThrowers op post. Voor elke categorie (op de cadetten na 😦 ) stond er immers kogel en discus op het programma.
De 4 mannelijke kogelstoters mochten de meeting openen op stand 1 & 2. Speerwerper / Pisterenner Gerald Nys pakte de 7kg260 kogel nog eens ter hand en stootte 12m93 (PR). In dezelfde wedstrijd zagen we junior Sven Vereecken een zeer regelmatige wedstrijd stoten, hij miste nipt zijn PR met 10m85. In het discuswerpen later op de middag verbeterde hij wel en ruim z’n PR tot 32m59.
Op de andere kogelstand waren de scholieren aan de beurt. Daar realiseerde Yannick Van de Perre een nieuw PR met 10m71 en bleef Pieter Vandenborne wat onder de verwachtingen met 8m72. Met de discus behaalde Yannick een degelijk 31m59, al had hij hier wat beter verwacht.

Na al dat mannelijk geweld kwamen de scholiere meisjes in actie met Phebe Vanderstraeten en Annelien Beelaert. Phebe had duidelijk goed gegeten deze middag want met alle worpen om en bij de 11m30 en als beste 11m51, leverde ze een puike prestatie af! Hiermee behaalde ze ook de limiet voor deelname aan het BK. 🙂
In het discuswerpen kwam Annelien haar vergezellen. Daar was het Annelien die er duidelijk veel zin in had. Na enkele worpen boven de 30m eindigde ze met 31m96. Hiermee is de twijfel van tijdens het PK wat weggegooid en kan ze zonder druk de interclubs afwerken. Phebe verbeterde haar prestatie van vorige week met enkel centimeters en kwam tot 29m89. Wie deze worp zag, mooi plat maar zeer laag, weet dat er nog heel wat progressie mogelijk is.

Uitslag Oordegem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s