BvV te Nieuwpoort

Geplaatst op Geupdate op

20160507b
Myrthe, Phebe & Annelien – Foto: Steven Beelaert

Gisteren (07/05) stond de Beker van Vlaanderen voor cadetten en scholieren meisjes op het programma. Onze VS-meisjes kwamen uit in landelijke 2A en trokken hiervoor naar Nieuwpoort. VS streed een ganse namiddag mee voor het podium maar stranden uiteindelijk op slechts 4 punten. Onze meisjes werden knap 4de met 180 punten. Eerste werd KAAG (221p) gevolgd door HAC (206p) en ASVO (184p). De FEThrowers deden het ook prima. Iedereen haalde het podium met enkele knappe prestaties!

Dé prestatie kwam er ongetwijfeld van cadette Myrthe Van der Borght in het kogelstoten. De 4de wedstrijd op rij verbeterde ze haar CR en deed er opnieuw bijna een halve meter bij! Met 14m23 (1ste) realiseerde ze een fantastische afstand, goed voor de 5de prestatie aller tijden in België bij de cadetten! Ook in het discus werpen zorgde ze voor een overwinning met een mooie 32m53.

20160507aBij de scholieren kwamen 2 FEThrowers in actie. Annelien Beelaert had het drukste programma (discus, speer & 4x100m). Ze mocht de spits afbijten met de discus waarmee ze opnieuw een mooie afstand liet opmeten, ondanks het feit dat ze zich wat minder voelde. Met 31m41 (2de), slechts 4cm van de overwinning, in het discuswerpen en een nieuw PR in het speerwerpen van 35m10 (2de) kon ze tevreden huiswaarts. Voor ze dat kon doen, moest ze wel eerst nog aantreden op de 4x100m.
Ook Phebe Vanderstraeten presteerde opnieuw zeer regelmatig. Elke worp was opnieuw boven 11m, met als beste 11m40 (3de). Die uitschieter en wie weet zelfs de 12m zit er binnenkort aan te komen…

Dikke proficiat!

Foto’s BvV cad/sch meisjes te Nieuwpoort

Uitslag BvV landelijke 2A
Uitslag aflossingen BvV landelijke 2A
Puntenstand BvV landelijke 2A

20160507groep

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s