Beast-modus!

Geplaatst op Geupdate op

20160518
Annelien – Phebe – Myrthe

Vandaag (18/05) kwamen weer enkele FEThrowers in actie op het Vlaams kampioenschap SVS te Oordegem. Maar liefst 6 van onze werpers hebben de kogelring betreden. Er werden een paar mooie prestaties neergezet.  Een verslag je van onze reporter ter plaatse kan u hieronder lezen, zeker de moeite waard!

De eerste atlete die vandaag in actie trede, was Phebe Vanderstraeten. Ze had een kleine off-day. Alhoewel ze haar best heeft gedaan, kon ze maar een worp van 11m18 uit de mouw schudden. Dit ligt toch enkele centimeters onder haar persoonlijk record.

Tijdens de wedstrijd van de scholieren dames, stond ook Sven Vereecken klaar aan de kogelstand aan de overkant van het terrein. Ook voor hem was de wedstrijd niet wat hij ervan verwacht had. Met een worp van 12m15 mocht hij toch plaats nemen op het derde trapje van het podium.

Na onze twee scholieren werpers mochten, in de late namiddag, nog twee dames de ring betreden. Deze werpsters zorgden voor de mooiste prestaties op deze dag. Annelien Beelaert, die voor een dagje volgens de SVS-vormen weer cadet was, stootte een mooie wedstrijd. Haar verste worp van 11m26 (PR) mag dan ook gezien worden, al had ze dit totaal niet verwacht.
Tijdens diezelfde wedstrijd stond Myrthe Van der Borght klaar om te knallen, en dat deed ze ook. Ze was duidelijk in vorm. Ze verbaasde vriend en vijand met een prachtige wedstrijd waar ze 4x verder stootte dan haar PR en met haar laatste worp 14m88 liet opmeten! Met die worp verbeterde ze dus nog maar eens haar persoonlijk record dus ook het clubrecord. Door die knappe prestatie komt ze op de derde plaats aller tijden bij de cadetten te staan, slechts 1 cm van de twee plaats en 22cm van het Belgisch record.

Ook scholier Brenton De Sutter, een sprinter die af een toe ook eens de kogelstand betreedt, deed het niet onaardig met 11m92. Naast Brenton stond er nog een jongen in de ring, cadet Leander Casteels realiseerde een degelijke 9m66.

Reporter ter plaatse: Phebe Vanderstraeten

20160518a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s