Wat een dag!

Geplaatst op Geupdate op

DSC_0057
Axelle – Myrthe – Elena

Vandaag vond dag 1 van het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren plaats. Het was een lange tocht naar Herentals, maar er werden toch zeer mooie prestaties neergezet! 3 van onze FEThrowers kwamen in actie. Wie wil weten wat onze dames hebben gepresteerd, kan hieronder het verslag raadplegen. Met dank aan Phebe Vanderstraeten voor dit mooie verslag!

Onze twee scholieren: Annelien Beelaert en Phebe Vanderstraeten mochten al vroeg in de morgen de discusring betreden. Het was voor beide misschien niet de start die ze in gedachten hadden, maar eens de wedstrijd vorderde kwamen ze in form. Annelien behaalde een mooie 5de plaats met 31m59 en Phebe werd knap 4de met 32m13. Misschien niet de afstanden die we van onze scholieren dames gewoon zijn. Ondanks het weer, dat niet echt mee zat, zijn dit toch mooie afstanden.

Onze vedette, onze cadette, Myrthe Van Der Borght stond te schitteren in de kogelring toen het discuswerpen zijn gangetje ging. Ze wierp een hele mooie wedstrijd, alleen stootte Elena Defrëre haar kogel in de laatste worp 10cm verder (14m35) dan Myrthe (14m25). Jammer, maar Myrthe kon dus nipt haar zelf niet opvolgen als Belgisch kampioene kogelstoten. De teleurstelling was groot…

Toen het discuswerpen voor scholieren en het kogelstoten voor de cadetten afgelopen was, mochten ze van ring wisselen. Phebe eindigde met pijn in haar pols als 9de met 10m99.

Waar wel een schitterende prestatie werd neergezet, was in de discuskooi! Myrthe nam knap revanche, en wat voor één! Ze wierp een mooie wedstrijd, maar het hoogtepunt was haar voorlaatste worp. De discus vloog maar liefst 38m22 ver! Een knalprestatie waarmee ze dan ook Belgisch kampioene werd en een nieuw clubrecord liet opmeten! Onder luid applaus van de toeschouwers, haar trainingsmaatjes, haar papa en haar trainer, lachte ze de overwinning toe.

Uw reporter ter plaatse, Phebe Vanderstraeten.

Uitslag BK cad/sch te Herentals

Verslag  van de eerste dag op AtletiekNieuws

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s