BK meekamp

Geplaatst op Geupdate op

Het weekend van 4 & 5 februari stond te Gent in het teken van de Belgische en Vlaamse meerkamp kampioenschappen. Tweedejaars cadette Nina Denolf kwam er als enige VS-atlete aan de start. Het werd een moeilijke 5-kamp voor haar waar ze de knappe met wat mindere prestaties afwisselde.

Ze begon prima op de 60m horden in 9″98, goed voor 716 punten. Het 2de nummer van de dag was het hoogspringen waar ze verder deed op de ingeslagen weg en een nieuw indoor PR liet opmeten van 1m51 en de bijhorende 632 punten. Volgend nummer was wat anders want haar minste nummer. Het kogelstoten leverde haar slechts 363 punten op (7m43) waardoor ze wat wegzakte in de tussenstand. Gelukkig heeft ze ook hier nog heel wat progressiemogelijkheden. Het voorlaatste nummer in de 5-kamp is het verspringen waar Nina heel wat pech kende ondanks een prima opwarming. Na 2 nulsprongen kon ze toch nog een mooie 3de sprong afleveren, 4m85 (519 punten), niet eens zo ver van haar PR. Jammer, want hier zat meer in. Afsluiten doen onze dames traditioneel met een 800m. Nina kwam tot 2’36″61, wat goed was voor 612 punten en een sprong naar voren in het klassement. Uiteindelijk werd Nina op haar eerste BK indoor 9de met 2842 punten.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s