SVS goud & zilver!

Geplaatst op Geupdate op

20170208a
Phebe Vanderstraeten

Vandaag stond de indooratletiek te Gent in’t teken van de Vlaamse SVS kampioenschappen. Het werd een drukke namiddag aan de kogelstand met tal van knappe prestaties. Zo werden er enkele persoonlijke records gebroken, medailles gewonnen en zagen we atleten voor het eerst deelnemen aan een kogelwedstrijd. Hieronder kan u het relaas lezen van een leuke namiddag schoolatletiek!

Meerkamper Pieter Vandenborne (SCH – 5kg) mocht de spits afbijten voor de FEThrowers. Pieter vond vandaag niet z’n draai met de kogel en kwam tot 9m49. Op de 200m liep hij echter wel een knappe wedstrijd in een nieuwe persoonlijke recordtijd van 24″57. In dezelfde kogelwedstijd zagen we Yannick Van de Perre (JUN), sinds vorig seizoen gestopt met atletiek,  10m51 stoten.

20170208b
Myrthe Van der Borght

Nu de jongens gedaan hadden, was het de beurt aan de meisjes met o.a. Myrthe Van der Borght. Na een goede opwarming en een aarzelende eerste worp, knalde ze naar 14m61. Goed voor de overwinning, een nieuw PR, CR en opnieuw de 7de plaats aller tijden bij de scholieren meisjes. (Na het KvV 2 weken geleden, was ze een plaatsje gezakt.) Niet slecht voor een eerste jaars ;-). Onze VS-polsstokspringster Lotte Van Der Snickt wou het ook eens proberen met de kogel en realiseerde met 7m97 een mooie prestatie in haar allereerste wedstrijd. Eerder op de namiddag nam ze deel aan de 60m. Ook deze discipline stond voor het eerst op haar programma. Ze won kanp haar reeks in 8″56.

Tot slot kwam Phebe Vanderstraeten in actie. Phebe is reeds juniore maar mag voor SVS nog eens met de 3kg stoten. Met 11m89 werd ze mooi 2de en scherpte ze zo haar PR nog enkele centimeters aan.

Dikke proficiat allemaal!

Volledige uitslag.

Facebookpost SMC-Lede

.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s