3de BK AC

Geplaatst op Geupdate op

20170218
Podium kogel met Jarno Wagemans & Philip Milanov

Het BK AC indoor is voor velen één van de hoogtepunten van het indoorseizoen. Ook voor de 2 atleten uit onze trainingsgroep was dit zo. Filip en Hanne gaven dan ook het beste van zichzelf en konden heel tevreden, met een medaille, de topsporthal te Gent verlaten.

Onze trainer en master Filip Eeckhout leefde naar dit kampioenschap toe. Wie vorig jaar zou gezegd hebben dat hij dit jaar opnieuw op’t podium zou staan, werd wellicht zot verklaard door hem. Een jaar later, na een schitterend Vlaams kampioenschap, geloofde hij er opnieuw in en klaarde de klus. Zijn 15m67 als master met de 7,260kg kogel mag dan ook gezien worden. Zelf gaf hij na de wedstrijd aan dat er misschien nog een betere afstand mogelijk was, indien hij niet zo verkrampt zou gestoten hebben… Desalniettemin knap brons en tevreden huiswaarts. Op 11 maart nog eens knallen op het BK voor masters en dan zit het indoorseizoen er op.

Meerkampster Hanne Maudens testte vandaag haar vorm in het verspringen. Ze vestigde deze winter in zowat elke wedstrijd waar ze aan deelnam een persoonlijke record en ook vandaag was dit niet anders. Ze kwam tot een knap nieuw indoor PR van 6m35, goed voor een clubrecord, de 4de beste prestatie aller tijden, het minimum voor deelname aan het EK beloften deze zomer in Bydgoszcz (polen) en de Belgische titel. Volgende week zondag, tijdens het BK studenten doet ze een mini-meerkamp (60m horden, hoog en kogel). We kijken er alvast naar uit….

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s