Memorial Leon Buyle

Geplaatst op Geupdate op

Annelien & Phebe

Vandaag stond de 26ste memorial Léon Buyle op het programma. Ook bij onze VS FC-wedstrijd zagen we een beperkte opkomst voor de kampnummers. In het kogelstoten bij de mannen waren er maar 2 deelnemers en bij de vrouwen zelfs maar 1… stof tot nadenken. Het is natuurlijk zo dat een kamper geen Flanders Cup nodig heeft om een goede prestatie neer te zetten want die heeft immers geen nood een een goede reeks of prima haaswerk… toch zou wat concurrentie ook hier de prestaties tot een hoger niveau moeten kunnen drijven… Vraag blijft, hoe krijgen we meer atleten/werpers op onze betere meetings?

Misschien door een beter uurrooster, door podia te voorzien, door … tips zijn altijd welkom.  Wie wil kan gerust onderaan dit verslag een reactie/tips achterlaten. Voor een uitstekend georganiseerde wedstrijd was Oordegem alvast opnieuw “the place to be”!

Niet getreurd, onze werpers deden het meer dan voortreffelijk. Zo behaalden Annelien Beelaert (SCH) en Phebe Vanderstraeten (JUN) respectievelijk een knappe 4de en 5de plaats in toch wel degelijk gezelschap! De aangekondigde strijd tussen onze 2 dames werd een mooi duel die deze keer gewonnen werd door Annelien met een prima worp van 34m37. Na een verloren winter, door een blessure, knoopt ze weer aan met afstanden dicht bij haar PR! Ook Phebe gooide een prima wedstrijd met 2 worpen boven haar PR (33m8433m89). Mits een wat betere afworp kunnen hier zeker nog wat meters bij!

Trainer Filip Eeckhout (M35) kwam in actie met de kogel en de discus. Z’n eerste doelstelling, terug  de 15m halen, werd vlot behaald. Hij won z’n wedstrijd met een knappe 15m33. Belangrijker dan deze afstand was het goede gevoel en de wetenschap dat het snor zit voor de masters interclub en het BK masters van de volgende weken! Met de discus was de onzekerheid nog wat groter maar ook hier was het gevoel opnieuw beter. Het resulteerde in 5 worpen boven z’n beste seizoensprestatie en een worp van 40m91. Misschien was het glas cava na de voorstelling van het Top- en TalentenTEAM wel de oorzaak dat hij zo vlot draaide vandaag 🙂 ? Tevreden wil hij nog een bedankje plaatsen aan kiné Tom voor de prima zorgen van afgelopen maand!

Van de atleten die regelmatig met ons meetrainen, kwam enkel Nina Denolf (CAD) in actie (Hopelijk vergeet ik niemand!). Ze liep een degelijke 400m in het voorprogramma en strandde op een zucht van haar PR, met 59″25 werd ze 2de in haar reeks.

Live results.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s