FISEC-spelen 2017

Geplaatst op Geupdate op

1
Myrthe Van der Borht

Deze week vinden de FISEC-spelen plaats in het Italiaanse Lignano-Bibione. Van maandag 3 juli tot vrijdag 7 juli staan er verschillende wedstrijden en competities op het programma. In de atletiekcompetitie gaat onze aandacht vooral naar Myrthe Van der Borght die in drie werpnummers in actie komt. Hieronder kan u een verslag en de resultaten terugvinden.

Maandag en dinsdag stonden er tussen 10u en 12u trainingsmomenten op de planning. Omdat de atleten niet mochten werpen, beperkte Myrthe zich tot een snelheidstraining en wat imitatie-oefeningen.

Woensdag begon dan het echte werk. Het werd vroeg opstaan want om 9u15 stond reeds het discuswerpen op het programma.  Vorige week was er sprake dat dit niet zou doorgaan maar uiteindelijk konden de meisjes toch gooien. Myrthe won vlot haar wedstrijd met een knappe worp van 37m91. Haar 2de beste prestatie ooit en dat na een minimum aan discustraining. Dikke duim en op naar de volgende wedstrijden…

In extremis werd het uurrooster voor donderdag nog omgegooid en moest Myrthe reeds om 9u de kogelring betreden i.p.v. het speerwerpen om 10u. Opnieuw werd het dus heel vroeg opstaan. Geen probleem want Myrthe knalde een knappe reeks bij elkaar met als minste afstand 14m55 en als beste 15m15. Net als met de discus is dit haar 2de beste prestatie ooit, goed voor de overwinning en een verpulvering van het FISEC-record. Het vorige record stond op 14m41.

Vrijdag, 7 juli, stond voor Myrthe nog het speerwerpen op het programma. De wedstrijd begon met 3 kwartier vertraging omdat er o.a. een discussie was over welk type spikes er al dan niet mocht gebruikt worden. Ondertussen konden de atleten nergens beschutting zoeken tegen de hitte en werden de omstandigheden om nog deftig te presteren steeds moeilijker.  Na 3 pogingen moesten de atleten opnieuw wachten want de jury bij het speerwerpen was ook de jury bij de 4x100m en deze kreeg voorrang. Myrthe nam de verstandige beslissing om na 3 pogingen te stoppen en geen onnodige risico’s te nemen. Uiteindelijk werd ze 3de met 30m43.

Website FISEC 2017.

Filmpje openingsceremonie 69ste FISEC-spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s