Mooi eerbetoon!

Geplaatst op Geupdate op

 

20170709
Enkele van François VS- & AVLO-werpers.

Zondag 9 juli werd een drukke atletiekdag voor de FEThrowers. Er werd immers op drie fronten gestreden. Zo kwam onze jeugd in actie tijdens de jeugdmeeting te Oordegem, onze oudere werpers eerden François Van Den Branden op diens memorial te Lokeren en Davy Uyttenhove trok naar Ieper om er een 5-kamp af te werken. Het mooie weer en de sfeer onder de atleten zorgde voor enkele topprestaties. Een (hopelijk) volledig overzicht kan u hieronder vinden.

 

We beginnen ons overzicht in Ieper waar master (M35) Davy zich voor het eerst waagde aan een 5-kamp. Door de warmte en het lange wachten, zonder beschutting, tussen de verschillende proeven behaalde hij niet het verhoopte resultaat. Zijn totaalscore bedroeg 1707 punten ( ver – 5m23 , speer – 40m94 , 200m 26″59 , discus 23m89 , 1500m 5’33″28 ), hiermee werd hij 3de.

Volledige uitslag FC meerkamp te Ieper.

.

In Oordegem, op eigen terrein, zagen we Silke De Lathauwer opnieuw sterk uitpakken met haar discus. Ze verbeterde haar eigen clubrecord van 2 weken geleden tijden het PK met bijna een halve meter (21m61). In dezelfde wedstrijd zagen we Loes De Meyer met 3 ongeldige worpen. Loes is nog maar net begonnen met discuswerpen. Ook in het kogelstoten kwamen beide meisjes in actie. Silke stootte 5m90 en Loes 5m61.

Volledige uitslag jeugdmeeting te Oordegem.

.

20101009
VS-werpers François => 1993 – 2010

Het grootste deel werpers trok naar Lokeren. Het werd een blij weerzien met Mia Van Cauwenberg (mama Mia), de echtgenote van wijlen François Van Den Branden. François begeleide een ongezien aantal (top-)werpers en het deed Mia dan ook heel veel deugd hen in groten getale aanwezig te zien. In m’n overzicht beperk ik mij tot zijn VS-atleten ( sorry AVLO-werpers 😉 ). Zo kwamen ex-atleten Stijn Droessaert, Evelien Eeckhout, Tom De Keukeleire en Wouter Verstraeten een kijk je nemen. Frederik Eeckhout en Dieter Everaert namen, als niet aangesloten atleten, deel aan het discuswerpen en deden het meer dan behoorlijk! Zo knalde Frederik nog een knappe 39m98 uit z’n armen en Dieter een mooie 33m52.

20170709b
VS-werpers Stijn, Evelien en Tom

Filip Eeckhout, Jurgen Van Den Branden en Marliese De Leeuw zijn atleten die in actie kwamen en nog steeds als actief lid aangesloten zijn bij een club. Enkel master Filip is momenteel nog lid van VS. Met de discus wierp hij een degelijke 41m71 en met de kogel kwam jij tot 14m91.

Ondertussen is atleet Filip in de voetsporen gestapt van zijn grote voorbeeld François en heeft hij zelf als trainer reeds een aantal atleten onder zijn hoede. Het doet dan ook deugd hen op deze speciale wedstrijd aanwezig te zien en mooie prestaties te zien leveren.

Zo zagen we scholiere Annelien Beelaert zeer sterk voor de dag komen in het kogelstoten met een dik PR (+40cm) van 11m66. In het discuswerpen verging het haar iets moeizamer na een nochtans prima opwarming (34m25). Het werd een seizoensbeste waar nog heel wat “rek” op zit!

Bij de juniors dames stond Phebe Vanderstraeten onder stoom. Met 2 PR’s kan ze terugblikken op een zeer geslaagde dag. Vooral het discuswerpen was indrukwekkend met een 5-tal worpen boven haar oude PR. Uiteindelijk realiseerde ze 36m88 wat een verpulvering is van haar oude record met meer dan 3 meter en ruim het minimum (35m) voor het VS-TopTEAM bij de juniors. In het kogelstoten behaalde ze 10m24.

Junior Sven Vereecken knalde in het kogelstoten ook naar een nieuw PR. Zijn 11m90 is knap maar ook bij hem kan er nog heel wat progressie gemaakt worden. In het discuswerpen worstelde hij wat met zijn draai en kwam hij tot 31m19.

Volledige uitslag Memorial François Van Den Branden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s