EKu23 te Polen

Geplaatst op Geupdate op

downloadDonderdag 13 en vrijdag 14 juli staat de 7-kamp op het programma van dit Europees kampioenschap voor -23 jarigen. Wie de prestaties van Hanne Maudens wil volgen kan op deze of op haar persoonlijke website terecht. Zaterdag 15 juli zal ze ook nog deelnemen aan de kwalificaties van het verspringen waarna ze zich hopelijk weet te plaatsen voor de finale op zondag. Wij duimen alvast voor knappe prestaties.

Ook Filip zakt af naar Bydgoszcz en zal proberen op deze pagina een stand van zaken te geven.

Hieronder kan u alvast enkele interessante links vinden:
Livestream
EAA-website van Bydgoszcz (POL)
LOC-website van Bydgoszcz
Website Hanne Maudens
Voorspel of bereken zelf Hanne’s resultaat via deze link!

Event Result Points
100m hurdles (10u00) 14″49 912
High jump (11u15) 1m72 877
Shot put (15u05) 11m82 649
200m (17u15) 24″83 902
Long jump (12u25) / /
Javelin throw (14u50 of 16u10) / /
800m (17u55) / /
Heptathlon 3340

.

Dag 1 – 13 juli: 7-kamp

Voor het eerst moet Hanne terugblikken op een tegenvallende eerste dag. Elke meerkamper komt dit wel eens tegen en m’n zegt dan “daar wordt je sterker van” maar als je het meemaakt is dit toch altijd super zuur. Het begon reeds bij de 100m horden waar ze te dicht op haar eerste horden zat en daarna wat uit haar ritme kwam door 2 contacten met de loopster in de baan naast haar. De 14″49 (912 p) was niet slecht maar het kon zeker beter. Het hoogspringen begon dan weer zeer beloftevol met een ruime poging op 1m72 (877 p). Daarna ging de lat op 1m75. Ook hier was er voldoende hoogte maar toch ging de lat er wel telkens af o.a. door te dicht op de lat te springen of ze met de kuiten aan te raken. Na de middag stond dan het kogelstoten op het programma. In de opwarming liet ze alvast weerbaarheid en enkele degelijke worpen zien. Jammer dat ze de wedstrijd begon met een nipte nulworp want dat bracht de onzekerheid terug naar boven. Uiteindelijk liet ze 11m82 (649 p) opmeten. Ook de 200m kon later op de namiddag de ban niet breken. Met 24″83 (902 p) was Hanne dan ook niet tevreden, ze was immers voor veel beter/sneller gekomen. Het werd een zware eerste dag waaruit ze heel veel zal kunnen leren. Dag 1 werd afgesloten op een 12de plaats en 3340 punten. Op naar dag 2 en … “It’s better to look ahead and prepare than to look back and regret.” (Jackie Joyner-Kersee)

.

Dag 2 – 14 juli: 7-kamp

Dag 2 begint in mineur met de opgave van Hanne in de 7-kamp. Hanne werd deze morgen wakker met koorts. Verdere deelname aan deze zware discipline zou onverstandig zijn. Het enige positieve nieuws is dat de oorzaak van het mindere presteren gisteren, wellicht daar kan gezocht worden.

.

Dag 3 – 15 juli: kwalificatie verspringen

Gisteren had Hanne nog koorts maar gelukkig was die deze ochtend weg waardoor ze toch besloot haar kans te wagen in de kwalificaties van het verspringen. Haar benen voelden nog wat slap aan wat dus verre van optimaal was. Gelukkig verliep haar opwarming gezien de omstandigheden goed. Ze heeft dan ook alle negatieve energie van de afgelopen dagen in positieve proberen omzetten en is daar onverwacht goed in geslaagd. Ze was zelf wat geschrokken dat ze meteen naar 6m44 kon springen. Ze kijkt alvast enorm uit naar morgen, afspraak om 15u35 voor de finale!

.

Dag 4 – 16 juli:

Bydgoszcz 2017 werd niet het verwachte EKu23 voor Hanne. In de finale van het verspringen opende ze met 2 heel verre maar nipte nulsprongen. Zeker haar 2de sprong was ruim 6m50. Haar derde sprong werd er één met net iets te veel ingebouwde veiligheid waardoor ze slechts 6m12 sprong. Wat onvoldoende bleek voor nog 3 extra sprongen. Hanne bleef achter met een 12de plaats en een heel zuur gevoel, wat als … maar daar koop je niets mee natuurlijk. Het werd een mentaal zwaar kampioenschap voor  haar waar ze heel wat heeft kunnen van opsteken! Iets wat als 20-jarige bij het leerproces hoort! Op naar de toekomst…

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s