EYOF te Hongarije

Geplaatst op Geupdate op

IMG_3747
Team Belgium – Atletiek

Van 23 t.e.m. 29 juli wordt het 14e “Summer European Youth Olympic Festival” (EYOF) georganiseerd. Dit jaar is Hongarije het gastland. In Györ moet Myrthe Van der Borght op woensdag 26 juni in actie komen. Dan staan er in de voormiddag (10u20) de kwalificaties van het kogelstoten op het programma. Hopelijk kan ze in de namiddag opnieuw in actie komen tijdens de finale (16u10).

Trainer Filip reist Myrthe achterna en zal op woensdag 26 juni ter plaatse verslag uitbrengen. Hun belevenissen zal u hieronder kunnen nalezen.

FullSizeRenderNa een prima voorbereidende 4-daagse stage in Gent vertrok Myrthe zaterdagochtend op Zaventem richting Wenen (AUT). Eens geland stond hen nog een trip met de bus te wachten richting Györ (HUN).  De eerste horde, de heenreis, werd vlot genomen. Nu is het enkel nog aftellen richting D-day, woensdag 26 juli! Geniet ervan, Myrthe! 

Dinsdagnamiddag zal Filip vanuit Charleroi vertrekken en op Boedapest (HUN) vliegen. Daar zal een huurautootje klaarstaan en is een Hostel geboekt zodat hij op woensdagochtend tijdig kan vertrekken richting Györ. Györ ligt zo’n 120km van Boedapest dus dat wordt vroeg opstaan 😉 .

Update: Wegens het beperkte aantal geselecteerde meisjes voor dit tornooi in het kogelstoten, werd beslist om geen kwalificaties te houden. De (14?) meisjes zijn dus rechtstreeks geplaatst voor de finale op woensdag 26 juli om 16u10!  Van zodra de officiële deelnemerslijst bekend is, zal deze hier weergegeven worden.

Ondertussen werden er verschillende Livestream kanalen bekend gemaakt op de site van de organisatie. Wie wil, hoeft dus niets te missen van het European Youth Olympic Festival.

Woensdag 26 juli, het was zo ver. De laatste paar dagen waren niet al te vlekkeloos verlopen met o.a. een lichte verrekking in haar hamstring. Ook het weer zou wel eens een bepalende factor kunnen worden, want er werd immers onweer voorspeld op het uur van de kogelfinale. De voorspellingen zaten er knal op, alle wedstrijden werden een uur uitgesteld en iedereen moest naar binnen, ook de toeschouwers! Het positieve van de situatie was dat we hierdoor de knappe indoor accommodatie / opwarmingszaal konden bewonderen. Alles was er gloednieuw!

Myrthe’s wedstrijd begon veel belovend. Als laatste en 13de 😧 mocht ze aantreden. In haar eerste poging haalde ze 15m11 na een wat onstabiele afworp, dat beloofde dus voor het vervolg van de wedstrijd. Ondertussen liet de tegenstand in de 2de beurt enkele verre worpen opmeten waardoor het podium moeilijk werd. Tijdens haar 2de poging was er een podium ceremonie, op het moment dat ze begint aan te glijden, start het Nederlands volkslied. Even wachten was beter geweest maar ze dacht dat haar tijd  (1 min) reeds liep. Niemand had daar zicht op want alle elektronische borden waren uitgevallen door het hevige onweer. Resultaat was een mindere worp en de twijfel die begon op te komen. Uiteindelijk zat er geen prestarieverbetering meer in en eindigde ze op een 6de plaats met 15m11. Een Russisch meisje realiseerde eveneens 15m11 maar had met 15m10 een betere 2de poging.

Het werd sowieso een enorm leerrijke en onvergetelijke ervaring. Zo’n eerste kennismaking met een internationaal kampioenschap is niet evident. Wie weet zijn we volgend jaar terug in Györ voor het EKu18, dit smaakte alvast naar meer.

Bedankt iedereen voor de steun en het supporteren! In het bijzonder dank aan de andere FEThrowers die via de livestream en Facebook hebben zitten volgen 👍🏻. Er was zelfs een heus spandoek … 😉.

Tot slot nog een dikke proficiat aan onze hoofdrolspeelster in dit verhaal! Hoedje af voor de inzet de afgelopen maanden, de verwachte afstand is er misschien nu niet uitgekomen maar dat komt sowieso nog! Myrthe, laat de eerste ontgoocheling maar snel plaatsmaken voor fierheid. Is echt terecht en ik ben het alvast.

Filip

Livestream kanalen EYOF

Website EYOF te Györ.

Website Team Belgium.

EYOF-pagina Vlaamse atletiekliga.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s