Suc6vol KvV cad/sch te Brugge

Geplaatst op Geupdate op

DSC_0617
Annelien Beelaert

Naar jaarlijkse traditie staat op 15 augustus het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren op de kalender. Dit jaar trokken we naar Brugge waar ons een prima organisatie wachtte. In de voormiddag waren de weergoden onze atleten niet goed gezind met enkele stevige regenbuien en onweders. Het werd voor VS een kampioenschap met veel “6-en”… Zo kwamen 6 clubgenoten aan de start in 9 wedstrijden en behaalden ze vijf 6de-plaatsten maar ook 6/2 medailles 😉 .

De scholieren meisjes moesten de spits afbijten in het discuswerpen. O.a. door het slechte weer en bijhorende regenpauze werd het een open wedstrijd. Annelien Beelaert verraste in deze omstandigheden met een knappe seizoensbeste van 34m68 en kon zo beslag leggen op een schitterende 3de plaats. Haar stabiele techniek zal hier zeker voor iets tussen hebben gezeten. De voor haar lange dag sloot ze af om 18u met het speerwerpen waar ze beslag kon leggen op een 6de plaats met 31m98.

20170815b
Myrthe Van der Borght

Myrthe Van der Borght kende een mindere dag met de discus. Een beetje futloos werd ze 6de met 34m27. Was het de vermoeidheid van haar vakantiejob, de weersomstandigheden of zat ze reeds met haar gedachten bij het kogelstoten? Tijdens de eerste pogingen van het kogelstoten dachten we eerder aan de eerste twee opties. Maar o.a. dankzij de peptalk van vriendin en mede-atlete (Mila) vond ze de motivatie en kracht om in haar 5de en 6de worp de puntjes op de i te zetten en 2x boven de 15m te stoten. Op dat moment stond ze op plaats 3 en toonde zo een knap staaltje mentale weerbaarheid. Haar 15m14 was goed voor de Vlaamse titel. Ook het kogelstoten werd een tijdje stilgelegd door een stevig onweer.

De 3de VS-medaille was er voor meerkampster Nina Denolf. Bij de cadetten meisjes liep Nina, alweer na een regenpauze, de 400m in 62″23 wat haar een mooie 3de plaats opleverde. In het verspringen kende ze wat minder geluk, daar zat de top-8 op enkele centimeters van elkaar. Zo werd Nina 8ste met 4m92 en dit op slechts 14 cm van brons.

Er kwamen ook 3 VS-jongens in actie vandaag. Alle 3 konden ze beslag leggen op, inderdaad, een 6de plaats. Op de 300m horden liep cadet Lukas Desmet in de regen 45″31. Scholier en broer Ruben Desmet kwam iets later op de 400m horden tot 58″97. Afsluiten doen we met cadet Alex Dhondt die zijn 1500m liep in 4’26″06.

Van harte proficiat!

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s