16m10!

Geplaatst op Geupdate op

IMG_3952
Elena – Myrthe – Dani

Op 9 september 2017 werd er in Moeskroen, op dag 1 van de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren, een stukje atletiekgeschiedenis geschreven door Myrthe Van der Borght. In haar 2de beurt stootte ze haar 3kg zware kogel 16m10 ver, goed voor de Belgische titel en een nieuw Belgisch record. Dat is 21cm beter dat het vorige Belgische record van Veerle Blondeel die in 1991 tot 15m89 kwam.

Doordat het discuswerpen wat was uitgelopen mochten de atletes maar beperkt inwerpen met de kogel. Geen erg want in haar eerste worp liet Myrthe reeds 15m09 opmeten om dan in de volgende beurt uit te pakken met de gekende knal! Met haar laatste poging haalde ze nog een knappe 15m55! 16m10 is momenteel de 17de prestatie van een U18 meisje in Europa met 3kg. Wanneer we de 2de jaars scholieren weglaten, staat ze zelfs op plaats 2. Knap, Myrthe! Europese U18-ijst.

Eerder op de morgen had ze reeds deelgenomen aan het discuswerpen. Daar realiseerde ze een knappe 3de plaats met 39m12, haar 2de beste prestatie ooit. Nog in het discuswerpen bij de scholieren zagen we Annelien Beelaert knap een 4de plaats bemachtigen. De meest ondankbare plaats en opnieuw een worp van 34m. Deze keer was 34m47 het verdickt.

Annelien kwam na de middag ook nog in actie met de speer. Met een voor haar wat matige 32m18 en een 8ste plaats zal ze wellicht niet tevreden geweest zijn! Gezien de beperkte speertrainingen en verstoorde voorbereiding kan ze wel wat verzachtende omstandigheden inroepen.

Laatste werpster in de ring vandaag was Febe Vandewalle (ASVO). Febe traint reeds enkele weken mee met onze groep en probeert als eerste jaars cadet een volledige draai aan te leren. Op training zie we haar reeds mooie worpen afleveren maar dit  in wedstrijdverband al voor elkaar krijgen is natuurlijk nog wat anders! Toch werd ze nog knap 5de met 28m10, in de wetenschap dat er nog heel wat meters bij kunnen!

Tot slot vermelden we nog de knappe reekswinst van cadet Nina Denolf op de 400m. Zij mag morgen op dag 2 haar tijd van 61″20 proberen te verbeteren in de finale.

Dikke proficiat allemaal!

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s