KvV AC

Geplaatst op Geupdate op

20180128

Tijdens dit kampioenschap van Vlaanderen kwamen 2 FEThrowers in actie. Zowel scholiere Myrthe Van der Borght als meerkampster Hanne Maudens namen deel aan het kogelstoten. De verwachtingen waren hoog, misschien wat te hoog, waardoor de omstandigheden om te presteren niet ideaal waren. Toch kunnen we niet anders dan tevreden zijn.

Er lag vandaag heel wat druk op de nog jonge schouders van Myrthe Van der Borght. Na haar Belgisch record vorige week met de 3kg waren de verwachtingen voor vandaag dan ook heel hoog. Wat kon ze reeds met de 4kg kogel? Je zag aan haar eerste worpen dat ze wat forceerde. De technische fouten die ze hierdoor maakte, werden dan ook genadeloos afgestraft met de zware kogel. Ze herpakte zich knap om in de voorlaatste poging 13m33 te stoten en ze maakte er zelfs nog 13m36 van in haar laatste poging. Het leverde haar meteen een schitterende zilveren medaille op bij haar allereerste AC-kampioenschap. Om haar prestatie even te schetsen, het is op dit moment de 3de beste Europese prestatie voor een scholiere met 4kg en in België de 3de prestatie aller tijden. Voor de vijfde wedstrijd op rij verbeterde ze deze winter een clubrecord, deze keer niet alleen bij de scholieren maar ook het AC-record dat ze overneemt van trainingsgenoot Hanne Maudens.

Hanne opende haar wedstrijd goed met 12m81 (7de) wat haar veel vertrouwen moet geven voor de meerkamp. Daarna verliep het wat moeizamer waardoor er geen verbetering meer inzat. Toch mag ze terugblikken op een degelijke wedstrijd want het zijn slechts kleine puntjes die ervoor zorgden dat de verre worpen vandaag wat achterwege zijn gebleven. In het hoogspringen kende ze wat pech. Haar aanvangshoogte van 1m68 (6de) klaarde ze moeiteloos. Net als bij de kogel stokte het daarna wat. Technisch klopte het niet helemaal waardoor ze zich ook hier niet meer kon verbeteren. Volgende week tijdens het BK meerkamp vallen hopelijk alle stukjes samen en kan ze laten zien tot wat ze echt instaat is. Dan zal ze ook een rustigere aanloop kennen want zoals nu het geval was, was het verre van ideaal met op vrijdag het spaghettifestijn, op zaterdag nog een examen en dan op zondag het kampioenschap.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s