BK meerkamp

Geplaatst op Geupdate op

Het werd opnieuw een druk weekend (03/02 & 04/02) in de Gentse topsporthal. Deze keer waren het de meerkampers die hun kunnen mochten tonen tijdens het Vlaams en Belgische kampioenschap meerkamp. Met Hanne Maudens en Nina Denolf kwamen er 2 VS-ers in actie. Hieronder brengen we een overzicht van hun prestaties.

Eerstejaars scholiere Nina zette een prima 5-kamp neer met enkele mooie PRs en een 12de plaats (2992 punten) als eindresultaat op dit BK (11de Vlaamse). Ze begon knap met een PR op de 60m horden met 9″65 (779 p). Het hoogspringen was vandaag haar mindere proef, 1m40 (512 p) geeft haar kunnen niet echt weer. De punten die ze liet liggen in het hoogspringen pakte ze al snel terug in het kogelstoten door haar PR te verpulveren met ruim een meter (9m24 – 480 p). Het vertrouwen was terug en ook in het verspringen vestigde ze een beste indoorprestatie met 5m14 (598 p). Jammer van die nipte nulsprong want die ging nog een stuk verder geweest zijn! Afsluiten deed ze in schoonheid door de 800m af te leggen in 2’35″69 (623 p), opnieuw een beste indoortijd.

Hanne begon haar meerkamp onmiddellijk met een PR op de 60m horden (8″70 – 974 p). Daarna kwam het hoogspringen waar nog niet alle technische puzzelstukjes in elkaar vielen. Ook bij haar geeft de 1m70 (855 p) niet weer tot wat ze instaat moet zijn. In het kogelstoten realiseerde ze 12m54 (697 p), haar beste resultaat in een meerkamp maar gezien de recente kogelresultaten zat er ook hier nog heel wat meer in. Het volgende nummer was het verspringen. Hanne keek hier enorm naar uit want het was de eerste keer deze winter. Met 6m24 (924 p) kwam ze tot een mooie afstand al hoopte ze wellicht op wat extra centimeters. De afsluitende 800m verliep net als de ganse dag eerder moeizaam (2’25″16 – 755 p). Hanne werd uiteindelijk 2de met 4205 punten (PR & CR).

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s