BvV masters 2018

Geplaatst op Geupdate op

BVV_masters2018
VS masters 2018

Zondag 10 juni stond niet alleen in het teken van Vaderdag want ook onze masters kregen heel wat aandacht. De beker van Vlaanderen voor masters stond immers op het programma. Onze VS-masters kwamen opnieuw in de hoogste afdelingen uit en trokken voor hun wedstrijd richting Herentals. Vanuit Lebbeke, waar de masters van ASVO in actie kwamen, werd ons een verslagje gemaild door Sofie Vervaeke. Dankjewel, Sofie!

Iedereen zette er z’n beste beentje voor want elk puntje kon belangrijk zijn! VS werd uiteindelijk 8ste met 146,5 punten en kon zo vrij gemakkelijk het behoud verzekeren in de hoogste afdeling. Het podium was voor ACHL (208 p) gevolgd door AVLO (167 p) en  ROBA (156 p).

DSC_0359
Filip – Foto: Wim Willems

Voor de FEThrowers was het onze trainer Filip Eeckhout die zijn werpschoenen opnieuw mocht aantrekken. Filip won het kogelstoten met 14m83 (13 p).  In het discuswerpen moest hij tevreden zijn met een 2de plaats (11 p).  Toch was hij best tevreden met de 41m07 die hij liet opmeten.

In het kogelstoten en discuswerpen bij de vrouwen zagen we Ellen De Keukeleire na bijna 20 jaar (W35) terug in actie. Het werpen was ze duidelijk nog niet verleerd want met slechts een 2-tal trainingen realiseerde ze met de kogel 9m06 (3e – 10 p) en met de discus 33m20 (2e – 11 p). Het enthousiasme waarmee ze kwam trainen, zag je nu ook tijdens haar wedstrijd en dat is uiteindelijk het belangrijkste tijdens een namiddag masteratletiek… plezier beleven!

Volledige uitslag Herentals.

.

IMG-20180610-WA0002
ASVO masters 2018

Terwijl de studenten met hun neus in de boeken zaten, maakten de masters zich zondag 10 juni op voor hun Beker van Vlaanderen. Voor ASVO die in 2de landelijke A aantreedt, trokken Steven Lucas en Sofie Vervaeke naar Lebbeke. Onder een stralend zonnetje stak Steven van wal met het kogelstoten. Hij kwam nooit goed in de wedstrijd en bleef op zijn honger zitten met een worp van 10m45. Was het de warmte die hem parten speelde? Ondertussen maakte Sofie zich op voor het discuswerpen. Voor haar waren de zonnestraaltjes een bondgenoot en kon ze de discus 19m64 (PR) ver gooien. De 20m komt stilaan in zicht… Na een snelle wissel van schoenen en werpmateriaal trok ze richting speerwerpen. De goede tred kon voortgezet worden en het vooropgestelde doel werd ruim bereikt met 21m49, opnieuw een PR. Nadat Steven de weinige schaduw wat had opgezocht maakte hij zich op voor het laatste kampnummer van de dag. Hij probeerde zich opnieuw op te laden en lanceerde de discus 24m86 ver. Goed voor de verwachte punten, maar opnieuw bleef hij op zijn honger zitten qua afstand. Tot slot liep Sofie nog de 4x100m. Na deze ultrafijne dag met een fantastische ploeg mochten de ASVO-masters huiswaarts keren en fier zijn dat ze met een derde plaats nog steeds te duchten zijn!

Volledige uitslag Lebbeke.

En volgende week… Revanche of bevestiging voor alle masters tijdens het BK te Ninove!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s