Memorial Léon Buyle

Geplaatst op Geupdate op

20180512
Nina – Myrthe – Annelien – Febe

De FlandersCup meeting van VS, de Putbos Memorial Léon Buyle, werd een groot succes voor onze FEThrowers. Zo goed als iedereen die deelnam kon met een persoonlijk record naar huis.  Het strafste PR werd echter niet in Oordegem gevestigd maar in Humbeek op de piste van AC Grimbergen. Hieronder leest u er alles over.

Beginnen doen we met het discuswerpen bij de dames. Waar 3 van de 5 deelneemsters uit onze groep kwamen. Het verste wierp Myrthe Van der Borght met liefst 5 worpen van ruim boven de 40m en als beste 43m66! Hiermee benaderde ze haar PR tot op enkele centimeters. Wie hun PR wel konden doen sneuvelen waren Annelien Beelaert en Febe Vandewalle. En hoe! Annelien verpulverde haar PR en bracht het op 37m10, ruim een meter verder dan het vorige. Hiermee behaalde ze de C-limiet van het VS-TopTEAM. Ook Febe (ASVO) kon met een stevig nieuw PR naar huis. Op training ging het voor haar reeds crescendo maar op wedstrijd kwam het er nog niet echt uit. Tot nu, want ze wierp net als Annelien 2x verder dan haar PR. Haar nieuwe persoonlijke record bedraagt nu 31m51.

In het kogelstoten zagen we Myrthe met 4kg en met wat last aan de elleboog, opgelopen tijdens het discuswerpen, knap 13m23 stoten. Wat voor haar een nieuw persoonlijk en clubrecord betekende bij de scholieren.

Later op de avond kwam ook Annelien nog een 2de keer in actie. Zijn nam nog deel aan het speerwerpen (32m84).

Meerkampsters Hanne Maudens en Nina Denolf kwamen respectievelijk in het verspringen en op de 400m in actie. Hanne evenaarde knap haar PR met 6m48 en had nog een paar heel verre sprongen waar ze niet echt goed uitkwam op de plank. Scholiere Nina op haar beurt liep een degelijke 400m in 59″99.

Super gedaan dames, proficiat!

Uitslag Oordegem.

.

Verrassend nieuws kwam er uit Humbeek waar eerstejaars cadet Cédric Broeckaert deelnam aan het kogelstoten. Op training liet deze jonge knaap al heel mooie dingen zien maar op wedstrijd kwam het er met de kogel nog niet echt uit. Tot vandaag want hij bracht zijn PR van 9m64 naar 11m43! Dikke proficiat, Cédric!

Uitslag Humbeek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s