BK masters dag 2

Geplaatst op Geupdate op

114bd606-8745-4b29-93c2-370634cb1091
Davy – Filip – Frederik

Tijdens dag 2 (17/06) van de Belgische masterkampioenschappen was het de beurt aan onze mannelijke kogelstoters en discuswerpers. Trainer Filip Eeckhout (M35), Davy Uyttenhove (M35) en Steven Lucas (M45 – ASVO) waren onze 3 vertegenwoordigers die naar Ninove trokken. Met 2 gouden (Filip) en 3 zilveren (Ellen, Davy & Steven) kogel- en discusmedailles kunnen de FEThrowers terugblikken op een schitterend kampioenschap. Hieronder kan u een kort verslag vinden van hun prestaties.

Het is altijd jammer als er voor een (Belgisch) kampioenschap geen afstandslijnen getrokken worden in de werpsectoren. Dit is niet aangenaam voor de toeschouwers noch voor de werpers. Gelukkig lieten Davy en Steven dit niet aan hun hart komen. Zo werd Steven knap 2de in het kogelstoten met 11m32 bij de masters M45. Deze prestatie deed hem bijzonder veel deugd. Het was reeds van voor z’n ongeval geleden (6-tal jaar?) dat hij dit niveau nog haalde! Knap! Ook Davy verlegde grenzen want hij bracht zijn PR van 10m88 naar 11m29. Hij werd hiermee ook knap 2de bij de M35. In deze categorie was het Filip die met de titel huiswaarts mocht. Zijn beoogde 15m stootte hij tijdens de opwarming maar de wedstrijd was er één om snel te vergeten. Met 14m50 was hij dan ook niet tevreden.

In het discuswerpen zagen we dezelfde actoren. Hier niet zo’n uitschieters als bij het kogelstoten, al zou Davy zijn eerste worp wel heel ver geweest zijn, had hij het net niet geraakt. Uiteindelijk bleef het zijn beste worp en moest hij tevreden zijn met 28m70 en een 5de plaats. Filip flirtte een paar keer met de 40m maar kon ze net niet overschrijden. Zijn 39m86 was wel voldoende voor de titel bij de M35. Eerder op de namiddag werd Steven nog 6de met een degelijk 27m75.

Tot slot zagen we Sofie Vervaeke (ASVO – W45) nog knap 3de worden in het speerwerpen met 19m41. Op zaterdag kwam Davy Uyttenhove ook nog 2x in actie. In het polsstokspringen werd hij 2de met 3m50 en in het speerwerpen 4de met 42m05.

Aan allen een dikke proficiat!

Volledige uitslag BK masters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s