Wedstrijdsprokkels

Geplaatst op Geupdate op

07b22975-9669-4aac-9a31-40c23b5aceb1
Silke De Lathauwer

Het weekend van 23 en 24 juni werd een druk atletiekweekend. Voor de meeste studenten zitten de examens er op, het ideale moment dus om nog eens in actie te komen. Zo zagen we op zaterdag FEThrowers in Gentbrugge (PK-jeugd) en Kortrijk, op zondag was Diepenbeek “the place to be”. We beginnen ons overzicht op zaterdag met het PK ben/pup/min te Gentbrugge waar eerstejaars minieme Silke De Lathauwer in actie kwam met de discus.

Zaterdag 23/06/2018
Gentbrugge:
Het is uitzonderlijk dat we hier verslag uitbrengen over miniemen maar iemand die om de 14 dagen staat te springen om naar de extra trainingen te komen en een heel knappe prestatie levert, verdiend het dan ook om eens in de bloemetjes gezet te worden.
Silke De Lathauwer werd als eerstejaars miniem heel knap 3de maar kon niets beginnen aan de meisjes voor haar, die er letterlijk en figuurlijk met kop en schouders bovenuit staken. Met een nieuw PR van 23m66 wierp ze de 750gr discus al 2 meter verder dan vorig jaar met 600gr. In het kogelstoten werd Silke nog 10de met 7m66, een prestatie waar ze wat minder mee tevreden was.

Uitslag PK te Gentbrugge

.

Kortrijk: Bij de cadetten zagen we eerstejaars Hervé De Cremer (ASVO) in het kogelstoten zijn PR tot op 2cm benaderen. Hij won er zijn wedstrijd met 11m02. Op de 400m zagen we onze meerkamper Pieter Vandenborne, na een stage periode en examens, een degelijke 55″83 lopen .

Uitslag Kortrijk

.

Zondag 24/06/2018
Diepenbeek:Myrthe Van der Borght groeit stilaan naar haar beste vorm. Niet alleen op training liet ze al knappe stoten opmeten maar nu ook op wedstrijd. Ze zette een heel regelmatige reeks neer met als beste worp 16m06, slechts 4 cm onder haar outdoor BR. In de opwarming liet ze zelfs een bommetje los dat nog een stuk verder ging. Myrthe zit alvast mooi op schema voor het EKu18 te Gyor (HUN) van 5 tot 8 juli 2018. Op vrijdag 6 juli om 12u12 zijn er de kwalificaties van het kogelstoten en een dag later mag ze hopelijk aantreden in de finale om 18u20.

Uitslag Diepenbeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s