BK AC

Geplaatst op Geupdate op

annelien bDag 2 van het Belgisch kampioenschap alle categorieën staat traditioneel in het teken van de finales en de kampnummers. Voor juniore Annelien Beelaert was het haar eerste AC-kampioenschap in het Koning Boudewijnstadium. Hanne Maudens daarentegen is reeds een echte routinier als het aankomt op presteren in grote stadions. Beiden deden het, elk op hun niveau, schitterend.

Ons overzicht beginnen we met het discuswerpen waar Annelien onmiddellijk in haar eerste poging uitpakte met een nieuw PR van 38m36. Mooi omzien hoe ze alles onder controle had. Uiteindelijk bleef het bij deze afstand en kon ze hiermee een mooie 8ste plaats afdwingen. Een finaleplaats in haar allereerste AC-kampioenschap, knap! Dikke proficiat, Annelien! Laat de volgende wedstrijden maar komen…

HanneMIn het kogelstoten zagen we Hanne Maudens opnieuw een heel sterke reeks stoten. Eigenlijk was ze nog straffer dan deze van vorige week in Merksem. Met afstanden van 12m69, 12m79, 12m88, 13m00 en 13m06 stootte ze 5x boven haar PR van vorig jaar! Gezien de omstandigheden waarin de kogelstoters moesten presteren, een super prestatie.  Er moest gestoten worden op een houten indoorring die op de koop toe wat doorbuigde bij het landen in de powerfase… Desalniettemin, knap zilver voor Hanne met 13m06. Nu hopen dat die mega worp, net als op training, er ook eens mag uitkomen op wedstrijd bv. in Berlijn he Hanne ;-).
In het verspringen behaalde ze ook nog knap zilver met 6m51! Een prachtige afstand en goed voor een nieuw PR! Proficiat Hanne, super gedaan!

Uitslag BK AC

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s