Myrthe doet het opnieuw!

Geplaatst op Geupdate op

20180908
Myrthe Van der Borght

Dag 1 van de Belgische cadetten en scholieren kampioenschappen in Kessel-lo verliep heel dubbel voor onze FEThrowers. Op het moment dat scholiere Myrthe Van der Borght uitpakte met haar winnende stoot, gooide cadette Febe Vandewalle haar 3de nul en was haar BK al afgelopen nog voor het goed en wel begonnen was. Zowel Myrthe (kogel) als Febe (discus) hadden, gezien het vroege aanvangsuur, hun zinnen gezet op 1 nummer. Bij Myrthe bleek dit een verstandige keuze gezien haar aanslepende schouderblessure. Bij Febe daarentegen draaide het iets anders uit. Maar met “wat als” of “indien”… koop je natuurlijk niets.

Myrthe kende door haar blessure een verre van ideale voorbereiding op dit BK. Hierdoor waren de verwachtingen niet zo hoog. Vooraf was zou ze zelfs al tevreden geweest zijn met +15m en een goed gevoel. Je zag duidelijk bij het inwerpen en de eerste wedstrijdworpen dat ze zich wat inhield en hinder had. In de 4de poging lukte om, dankzij een prima positie, krachtig uit te pakken. Ze trof haar kogel goed en kwam tot 15m75, voldoende voor de Belgische titel. Knap hoe ze uit moeilijke situaties steeds weer die extra kracht kan halen! Proficiat Myrthe! Nu even genieten van die titel en dan verder opbouwen richting YOG in Buenos Aires.

Uitslag BK cad/schol dag 1

Zoals we reeds eerder vermelden, werd het bij Febe een BK om snel te vergeten.  Het begon reeds toen ze de uitslag van het kogelstoten zag, daar waren mogelijkheden geweest. Maar niet getreurd want het discuswerpen, haar favoriete nummer, moest nog komen. Na een goede opwarming kwam de eerste wedstrijdworp die jammer genoeg in het net belande! De twijfel sloeg toe en worp 2 en 3 werden ook niets meer. Gevolg 3 0-worpen en einde kampioenschap. Febe trainde goed, zette zich prima in en had zich dus maar weinig te verwijten. Toch kwam de uitschakeling hard aan maar dat is sport, zo een dingen kunnen gebeuren. Na een goed gesprek klaarde de lucht toch al wat op. Meer zelfs, ze begon al uit te kijken naar een volgende wedstrijd…

Voor ze naar huis wou, maakte ze een ommetje langs Kapellen waar er in de namiddag discus voor cadetten op het programma stond. Ze werkte er een prima wedstrijd af met verschillende 30m-worpen en met een beste van 32m20. Zo sloot ze haar bewogen dag af met een knap nieuw PR en veel motivatie om er de volgende wedstrijden nog eens vol voor te gaan! Het werd vandaag sowieso een leerrijke dag voor haar! Knap gedaan, Febe!

Uitslag Kapellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s